Economic

De patru ori mai multe firme radiate in anul crizei

Mihaela Beșleagă
13 aug 2009 779 vizualizări
Multi dintre vrincenii care au detinut o societate comerciala la inceputul acestui an au renuntat la afacere, din cauza conditiilor tot mai grele de functionare generate in special de impozitul forfetar

In Vrancea, in prima jumatate a acestui an, au fost radiate voluntar 342 de firme, aproape de patru ori mai multe decit anul trecut, cind s-au radiat 98 de societati, conform datelor puse la dispozitie de Oficiul National al Registrului Comertului (ONRC). De altfel, in toata tara s-a inregistrat o crestere majora a cererilor de suspendare temporara a activitatii, de dizolvari si radieri voluntare ale societatilor comerciale in prima jumatate a acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Cea mai mare crestere este la suspendarile de activitate, care sint de 12 ori mai multe decit in 2008, de la 7.517 ajungindu-se la 95.279. Si dizolvarile voluntare ale firmelor au crescut de sase ori, de la 2.006 in 2008 au ajuns la 13.031 in acest an. De aproape trei ori mai multe firme au fost radiate in acest an, 22.621, in comparatie cu 7.969 anul trecut. De asemenea, la 31 iulie 2009, la nivelul judetului erau 12.464 comercianti activi, dintre care 4.326 persoane fizice autorizate si 8.138 persoane juridice. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.