Economic

Joburi bine platite la Bruxelles

Daniel Garleanu
8 aug 2009 1118 vizualizări
144 de locuri de munca sint dedicate romanilor priceputi la secretariat

Vrincenii interesati de un loc de munca in strainatate au acum ocazia sa aplice pentru un job de asistent in domeniul secretariatului la institutiile europene de la Bruxelles. Nu mai putin de 144 de locuri in acest domeniu sint dedicate romanilor pina pe data de 11 august. Cei care vor sa lucreze in capitala Europei trebuie sa indeplineasca o serie de conditii. Acestia trebuie sa fie absolventi de studii superioare sa aiba experienta de peste trei ani in domeniul secretariatului, abilitati de comunicare si organizare a agendei reuniunilor, dar si de clasificare a documentelor. Aceste posturi deschise prin Oficiul European pentru Selectia Personalului (EPSO) sint printre ultimele dedicate cetatenilor romani, urmind ca de anul viitor aceste competitii sa inregistreze participarea tuturor tarilor Uniunii Europene. Inscrierile se fac pe site-ul oficial al EPSO www.eu-careers.eu, salariile oferite fiind de peste 2.500 de euro pe luna. Candidatul trebuie sa se inscrie pe site si trebuie sa completeze un formular de candidatura detaliat in care sa prezinte educatia, experienta si motivarea. Testele de preselectie se vor sustine in decursul lunii octombrie 2009 si se dau in cea de-a doua limba cunoscuta de candidat, printr-un test grila contraconometru, pe computer. Aceasta proba eliminatorie contine intrebari referitoare la dezvoltarea Uniunii Europene, dar vor fi verificate si aptitudinile cognitive, verbale si numerice. Cei care trec de aceste teste de preselectie vor merge in primavara anului 2010 la Bruxelles pentru a sustine probe practice si interviul cu comitetul de selectie. Probele practice constau in pregatirea si prelucrarea unui document in MS Word si redactarea unei compuneri in limba romana pe baza unor elemente indicate. Pentru informare si consiliere, site-ul www.euroconcurs.ro ofera informatiile necesare inscrierii in competitie si organizeaza un training intensiv in data de 10 octombrie cu un specialist de la Bruxelles, evident contracost. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.