Economic

Silozurile de cereale, capcane pentru muncitori

Ciprian Fânaru
6 aug 2009 825 vizualizări
Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Vrancea a desfasurat o actiune ampla de verificare in unitatile de depozitare a cerealor si la fabricile de nutreturi combinate.

S-a controlat cu aceasta ocazie modul in care sint respectate cerintele minime pentru imbunatatirea securitatii si protectia sanatatii lucratorilor care pot fi expusi unui potential risc datorat atmosferelor explozive in silozurile de cereale si fabricile de producere a nutreturilor combinate. Rezultatele vizitelor de inspectie efectuate de catre inspectorii de munca la doua societati comerciale care efectueaza activitati de receptionare, conditionare, pastrare si valorificare a produselor agricole au evidentiat faptul ca exista destule deficiente. Sapte dintre acestea s-au concretizat prin nerespectarea cerintelor minime referitoare la sanatatea si securitatea lucratorilor aflati in potential pericol in locurile de munca. Inspectorii au dispus sapte masuri de remediere si au aplicat doua sanctiuni contraventionale. Cele mai frecvente deficiente constatate au fost neintocmirea planului de prevenire si protectie bazat pe evaluarea riscurilor si faptul ca semnalizarea de securitate si sanatate la locurile de munca este incompleta sau deteriorata. «Declansarea acestei actiuni a avut ca scop diminuarea consecintelor juridice, sociale si economice ce decurg din nerespectarea prevederilor legale privind sanatatea si securitatea in munca a lucratorilor care au drept consecinta cresterea numarului de accidente de munca si imbolnaviri profesionale», spune juristul Simona Panciu, director coordonator adjunct in cadrul ITM. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.