Economic

Piata de leasing s-a comprimat cu 80% in primele sase luni

Ziarul de Vrancea
1 aug 2009 967 vizualizări
In prezent, firmele de leasing sint preocupate mai mult de derularea si incasarea ratelor de leasing provenite de la contractele anterioare si de valorificarea bunurilor recuperate

Piata romaneasca de leasing s-a comprimat cu 75-80% in primul semestru, in principal din cauza scaderii accentuate a vinzarilor de autovehicule, a declarat, secretarul general al Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), Adrian Dodita. "Estimam ca piata romaneasca de leasing a scazut cu 75-80% in primele sase luni ale acestui an. In ce priveste contractele nou semnate, piata s-a dus dramatic in jos. Foarte putine contracte noi au fost semnate in acest an si mai mult decit atit, unii clienti au renuntat la contractele de leasing din diferite motive", a mentionat secretarul general al ASLR. El a precizat ca, in prezent, firmele de leasing sint preocupate mai mult de derularea si incasarea ratelor de leasing provenite de la contractele anterioare si de valorificarea bunurilor recuperate. "In prezent, societatile de leasing traiesc din veniturile contractelor semnate in urma cu un an sau doi ani. Aceste contracte trebuie insa evaluate individual pentru ca societatile de leasing sa stie care sint posibilele venituri viitoare pe care se pot baza", a atras atentia secretarul general al ASLR. Adrian Dodita estimeaza ca piata romaneasca de leasing si-ar putea relua cresterea dupa actuala criza financiara, dupa ce se va debloca procesul de finantare, probabil in 2010, insa "nu se va mai putea vorbi de cresteri de doua cifre asa cum ne obisnuisem in ultimii ani". Pentru perioada urmatoare a anului, secretarul general al ASLR estimeaza o calmare a tendintei descrescatoare a pietei la nivelul inregistrat in primul semestru. ASLR este o organizatie profesionala, nonguvernamentala, nonprofit, apolitica si independenta, care reprezinta, apara si promoveaza interesele societatilor de leasing din Romania. In 2008, ALB Romania avea o cota de piata de 95%, cu o valoare a bunurilor finantate de 4,6 miliarde euro, iar ASLR o cota de piata de 3% si finantari de 122 milioane euro. Firmele neafiliate reprezentau 2% din piata. Piata romaneasca de leasing a scazut anul trecut cu 2,6%, pina la 4,817 miliarde euro, ca urmare a impactului negativ al introducerii taxei de poluare a autovehiculelor si contextului economic dificil din ultima parte a anului.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.