Economic

Inca un SIF pina la sfirsitul anului

Ziarul de Vrancea
30 iul 2009 753 vizualizări
Statul ar putea infiinta pina la sfirsitul anului societatea care sa vinda pachetele minoritare de actiuni detinute de AVAS, institutia avind in prezent discutii cu arbitrul pietei de capital pentru avizarea noului "SIF", a declarat ieri Mircea Ursache, presedintele AVAS.

"Sint in faza in care cred ca pina la sfirsitul anului acest portofoliu de pachete reziduale trebuie instrainat si scos in afara bugetului AVAS, pentru ca nu mai poate fi dus, mai ales in conditiile actuale", spune Ursache. "Pentru 2010 eu intentionez sa nu mai bugetez la AVAS nici un leu cu personalul sau cheltuieli de administrare a societatilor comerciale la care avem pachete minoritare", a adaugat presedintele AVAS. In acest sens, Agentia pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a avut mai multe intrevederi cu Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), in vedea obtinerii avizului de functionare a viitoarei societati. Potrivit sefului AVAS, 3.700 de societati comerciale din portofoliul agentiei au dificultati economice, in prezent, din cauza crizei financiare.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.