Economic

Programul Prima casa va continua si anul viitor

Ziarul de Vrancea
27 iul 2009 689 vizualizări
Guvernul va finanta Programul Prima casa si anul viitor tot prin sistemul garantiilor guvernamentale, daca se va dovedi de mare succes anul acesta.

Premierul Emil Boc a declarat intr-o conferinta de presa ca primele semnale legate de derularea acestui program sint pozitive. "Eu cred ca e un program care va avea doua efecte pozitive. In primul rind, romanii care platesc chirie 200-300 de euro azi, de miine vor plati aceiasi bani la chirie si vor avea propria casa. In al doilea rind, se dezgheata creditarea in economie pentru ca, iata, cu exceptia unei banci care are un program separat, toate cele 19 banci sint in program si acorda credite pentru romani. In al treilea rind sa nu uitam ca e un domeniul, al constructiilor, care are o contributie importanta la PIB, el va beneficia, prin aceasta masura, de un sprijin, sa aduca eficienta in economia romaneasca", a declarat Boc. Premierul a adaugat ca are informatii ca, la nivelul intregii tari, bancile au adunat circa 10.000 de cereri prin "Prima casa" la momentul in care a fost lansat programul si urmeaza ca ele sa le puna in practica dupa procedurile bancare. "Procedurile tehnice nu mai tin de Guvern, tin de banci. Noi am pregatit tot cadrul normativ in asa fel incit sa nu mai fie nici o obiectie, bariera sau piedica. Astazi, prin orice varianta iti poti cumpara o casa cu o garantie de la stat de 60.000 de euro. Sint convins ca va avea efecte beneficie pentru economia romaneasca si, daca se va dovedi a fi de mare succes, il vom finanta si anul viitor tot prin sistemul garantiilor guvernamentale", a declarat premierul.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.