Economic

Noua firme vrincene, felicitate de premierul Emil Boc

Doina Ganea
24 iul 2009 986 vizualizări
Pe vreme de criza, o serie de societati din Vrancea incearca sa-si dezvolte afacerea accesind fondurile puse la dispozitie de Uniunea Europeana.

Acestea se numara printre firmele pe care premierul Emil Boc le-a felicitat pentru semnarea contractelor cu fondurile europene. Astfel, noua firme vrincene au semnat miercuri contracte pentru fonduri UE si vor beneficia de sprijin de pina la 920.000 de lei pentru investitii pe Axa prioritara 1. DMI 1.1 "Investitii productive pentru competitia pe piata a intreprinderilor, in special a IMM". Potrivit statisticilor Agentiei Nationale a IMM, Comert, Turism si Profesii Liberale, sapte din cele noua firme sint din Focsani, una din Golesti si alta din Pufesti. Nu toate firmele beneficiaza de suma maxima oferita ca sprijin, insa finantarile sint cuprinse intre 250.000 de lei si 920.000 de lei. Majoritatea micilor intreprinzatori au cerut bani pentru achizitionarea de utilaje si retehnologizarea liniilor de lucru pentru cresterea competitivitatii si a performantelor pe piata. Valoarea totala a sprijinului acordat celor noua unitati se ridica la 5,9 milioane de lei. De asemenea, pina la 20 iulie o singura firma depusese dosar pentru categoria "mari investitii" pentru acordarea de sprijin financiar pentru un proiect in valoare de 6,3 milioane de lei pentru modernizarea activitatii firmei prin achizitionarea de utilaje. Alte 28 de firme mici si-au depus dosarele de sprijin pe aceeasi componenta. Sumele solicitate sint cuprinse intre 770.000 si 1.070.139 de lei, iar solicitantii sint firme de constructii, tricotaje, prelucrarea lemnului, producerea maselor plastice si nu in ultimul rind de confectii. Asadar, inclusiv pentru acestea, seful Guvernului a exclamat, zimbind, ca politicienii vor avea posibilitatea sa cumpere si alte costume decit cele produse de firma ministrului Sorina Placinta. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.