Economic

Protectionismul dauneaza grav economiei

Ziarul de Vrancea
23 iul 2009 761 vizualizări
Masurile ce limiteaza cantitatea de marfuri de importat sau de exportat intr-o perioada, luate de unele tari ca sa-si protejeze sectorul industrial impotriva crizei, pot fi legale, dar acest fapt nu le face mai putin nocive, anunta ieri Organizatia Mondiala a Comertului (OMC), potrivit AFP.

"Statele membre au dreptul de a recurge la masuri preventive care sint compatibile cu regulile OMC. In perioade normale, aceste masuri ar fi considerate drept exceptionale si ar fi foarte rar folosite. Dar, in timpul crizei economice mondiale proliferarea lor in rindul partenerilor comerciali ar putea avea efecte economice defavorabile", avertizeaza OMC in cadrul raportului anual asupra evolutiei comertului mondial, publicat ieri. Regulile OMC autorizeaza, in anumite circumstante luarea unor masuri "contingente", precum restrictionarea importurilor pentru a evita o criza a balantei de plati, cresterea taxelor pentru anumite produse de import pentru a protejarea dezvoltarea unei industrii noi sau chiar masuri pentru protectia productiei locale impotriva importurilor si a preturilor exagerat de mici.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.