Economic

Angajati ai Deutsche Bank implicati intr-un scandal de spionaj

Ziarul de Vrancea
22 iul 2009 732 vizualizări
Deutsche Bank AG, cea mai mare banca din Germania, a concediat doi angajati din cauza presupusului lor rol intr-un scandal de spionaj, analizat de procurorii germanii, au declarat ieri doua surse apropiate situatiei, citeaza Bloomberg.

Banca, al carei sediu central se afla la Frankfurt, i-a eliberat din functie pe responsabilul pentru securitate al corporatiei si pe seful diviziei de relatii cu investitorii pentru supravegherea intentionata a lui Michael Bohndorf, un actionar care actionase anterior banca in instanta, au mai spus sursele. Procurorii din Frankfurt analizeaza daca trebuie sa deschida o investigatie asupra unor posibile incalcari a sferei private in cadrul Deutsche Bank. O agentie germana specializata pe protectia datelor confidentiale i-a informat pe procurori despre cele intimplate dupa o investigatie asupra departamentului de securitate a corporatiei, iar detectivii privati au concluzionat ca exista probe suficiente pentru a suspecta o incalcare a legilor, a declarat purtatorul de cuvint al consiliului regional, Gerhard Mueller. "Deutsche Bank a mers, evident, prea departe cu supravegherea. Dar trebuie sa asteptam sa se iveasca mai multe informatii pentru a da un verdict final", a declarat Wolfgang Gerke, presedintele centrului de finante bavarez din Munchen. Institutia anuntase pe 22 mai ca a gasit posibile incalcari ale legilor la departamentul de securitate a corporatiei. Numeroase scandaluri privind incalcari ale vietii private in marile companii au iesit la iveala in ultimele luni in Germania, in special in cadrul companiei de cai ferate Deutsche Bahn si a operatorului Deutsche Telekom.



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.