Economic

Pragul de solicitare al insolventei a fost triplat

Nicoleta Cristea
18 iul 2009 803 vizualizări
Ieri a intrat in vigoare noua lege a insolventei, prin care se modifica pragul minim pentru care un creditor poate sa ceara constatarea starii de insolventa

Astfel, daca in trecut suma prevazuta era de 10.000 de lei, acum aceasta s-a modificat, ajungind la 30.000 de lei. Aceasta modificare isi propune sa reduca numarul dosarelor aflate pe rolul instantelor de judecata, cu obiectul insolventa, intrucit creditorii nu vor mai putea sa actioneze in instanta datornicii decit daca debitul atinge sau depaseste aceasta suma. Pina in acest moment, Tribunalul Vrancea are inregistrate, de la inceputul anului, aproximativ 400 de dosare de acest gen. O alta modificare importanta adusa Legii nr. 85/2006, actul normativ care reglementeaza procedura insolventei este si reducerea perioadei de solutionare a cererilor de insolventa. Astfel, intervalul a fost scurtat la cinci zile, in trecut acesta fiind chiar si de luni intregi. (N. CRISTEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.