Economic

Nita spune ca a propus introducerea impozitului forfetar doar pe anumite ramuri de activitate

Ziarul de Vrancea
15 iul 2009 723 vizualizări
Ministrul intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, Constantin Nita, a declarat marti ca el a propus introducerea impozitului forfetar numai pe anumite ramuri de activitate, pentru a scoate la suprafata economia neagra.

"Unii m-au acuzat ca eu am introdus impozitul forfetar. Da, eu l-am introdus in planul de guvernare, dar era impozit forfetar pe activitate (tutun, alcool, produse petroliere). Unii fac confuzie intre impozitul minim pe cifra de afaceri si impozitul forfetar, care dorea sa scoata unele activitati la suprafata. Dupa cum vedeti, sunt diverse dezbateri, care sustin eliminarea acestui impozit. Trebuie sa fiu solidar cu guvernul, dar nu pot sa ramin insensibil la ceea ce spune mediul de afaceri", a declarat marti Constantin Nita.

Acesta a mai spus ca Guvernul trebuie sa aloce bani pentru investitii guvernamentale pentru a contracara scaderea cererii. Totodata, ministrul IMM-urilor a mai spus ca abia in aceste zile au fost alocate fonduri pentru fondul de contragarantare. "Dupa cum vedeti, lucrurile s-au miscat destul de greu. Insa, am dat drumul si la investitii de risc. Aceste institutii vor exista si vor sprijini sectorul IMM-urilor", a precizat Nita.

Ministrul Constantin Nita a mai declarat ca se lucreaza la o strategie de dezvoltare a IMM-urilor pe urmatorii patru ani. "In ultimii 20 de ani, am facut o dezvoltare haotica. Romania nu s-a axat si nu a spriinit dezvoltarea unor produse si marci romanesti si multe intreprinderi valoroase au murit. Statul trebuie sa intervina si sa sprijine producatorii romani. Este timpul sa stabilim o strategie clara in care Romania trebuie sa investeasca", a adaugat Nita. Ministrul intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri a participat marti la lansarea "Cartei Albe a IMM-urilor din Romania" de catre Consiliul National al intreprinderilor Private Mici si Milocii din Romania (CNIPMMR).



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.