Economic

Vrancea va avea o ferma de animale model

Doina Ganea
15 iul 2009 4286 vizualizări
Specialistii din agricultura vrinceana au decis ieri realizarea unei ferme agricole model, demna de a fi prezentata ca exemplu concret de dezvoltare agricola in judet tuturor fermierilor care vor sa acceseze bani europeni si sa-si dezvolte astfel afacerile.

Ideea apartine conducerii Oficiului Judetean de Consultanta Agricola, care a semnat ieri un protocol cu Asociatia generala a Crescatorilor de Taurine Vrancea, reprezentata de directorul executiv Gheorghe Gradistean. In cadrul aceluiasi protocol s-a convenit ca cele doua entitati sa organizeze si Tirgul de animale de la Tichiris precum si Expozitia Anuala de Utilaje Agricole. "Am gasit intelegere si vom amenaja expozitia de utilaje pe o suprafata de teren aflata in zona Garoafa. Este vorba de aproape 8 ha de teren pe care ne putem organiza. Am dori ca pe acest spatiu sa putem organiza un tirg permanent de animale pentru ca cel de la Oborul din Focsani este destul de impropriu", a spus directorul Asociatiei Generale a Crescatorilor de Animale. Tot impreuna, cele doua institutii doresc ca initieze constituirea unui Grup de producatori. Acesta ar fi primul grup constituit la nivelul judetului nostru. Daca celelalte judete vecine au deja cite 2-3 astfel de grupuri, unele chiar 10 grupuri constituite pe categorii de asociatii profesionale, Vrancea nu are deocamdata nici o astfel de asociere profesionala. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.