Economic

Cursantii OJCA, primiti cu prioritate la elaborarea proiectelor

Doina Ganea
15 iul 2009 803 vizualizări
Oficiul Judetean de Consultanta Agricola organizeaza in aceasta perioada 5 cursuri de formare profesionala in domeniul viticulturii, pomiculturii si apiculturii

Pe 13 iulie s-a incheiat un curs de formare profesionala in meseria de apicultor la Grupul Scolar de la Dumitresti. Potrivit oficialilor OJCA, din cei 42 de cursanti, doar 30 s-au prezentat la examenul de absolvire. Pina la sfirsitul anului se vor organiza si cursuri de cresterea animalelor, legumicultura si viticultura, cursuri pentru care institutia este acreditata. Potrivit oficialilor insa, din cauza concurentei, numarul cursantilor tinde sa scada in ultima vreme. De aceea conducerea Oficiului a tinut sa precizeze ca fermierii care urmeaza cursurile de pregatire la OJCA beneficiaza de prioritate in elaborarea proiectelor pentru obtinerea de finantari europene. O alta problema ridicata de catre conducerea Oficiului este necesitatea infiintarii unui Centru de Formare Profesionala, asa cum dispun fermierii din intreaga Europa. "Chiar astazi (ieri-n.r.) am trasat sarcina de serviciu unui specialist de-al nostru sa se ocupe pina la 30 noiembrie de autorizarea pentru infiintarea unui Centru de evaluare a competentelor profesionale. Daca vom reusi acest lucru, aceasta va insemna ca o comisie formata din cinci specialisti sa se deplaseze in teritoriu si sa testeze competentele profesionale celor care doresc obtinerea unei diplome in acest sens fara sa urmeze in prealabil aceste cursuri. Daca fermierul este priceput si face dovada ca se pricepe la una dintre meserii, noi il testam si ii eliberam certificatul", a specificat Ion Rosu, directorul adjunct al OJCA. (D. GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.