Economic

Au inceput primele returnari de TVA

Doina Ganea
15 iul 2009 501 vizualizări
Statul datoreaza agentilor economici TVA colectat din 2006

Ministerul Finantelor Publice impreuna cu ANAF au declansat din 13 iulie procedura rambursarilor de TVA catre agentii economici.

Noul sistem informatic implementat de Ministerul Finantelor si ANAF asigura un proces corect de distributie a resurselor financiare si transparenta in relatiile cu contribuabilii. Suma lunara va fi alocata astfel: 80% din suma lunara stabilita la nivel national va stinge deconturile in ordinea vechimii, iar 20% din suma va fi alocata deconturilor care se apropie de limita termenului legal de 45 de zile (pentru a nu creste soldul deconturilor cu termen de rambursare depasit). Selectia deconturilor se face pe principiul cel mai vechi decont se stinge primul. Decontarea se va realiza lunar la 3 termene fixe. în data de 4 a fiecarei luni calendaristice "" rambursarea a 20% din totalul sumelor in 24 "" rambursarea a 30% si pe 29 ale lunii rambursarea a 50%. Pentru luna iulie 2009, in analiza au intrat un numar de 4.783 deconturi in valoare de 1,5 miliarde lei. "La inceputul anului 2009 existau deconturi nesolutionate din anii 2006, 2007 si 2008. Prin aplicarea acestui mecanism, Ministerul Finantelor Publice impreuna cu ANAF va asigura o transparenta totala privind rambursarea T.V.A. catre agentii economici si o gestionare eficienta a resurselor financiare necesare platii TVA restant pina la finele trimestrului III 2009", arata finantistii vrinceni. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.