Economic

E.ON Romania vrea sa cumpere gaz metan de la Sterling Resources

Ziarul de Vrancea
14 iul 2009 807 vizualizări
Sterling Resources a primit mai multe oferte de la companii care vor sa achizitioneze gaze ce ar putea fi extrase de compania canadiana din platforma continentala din Marea Neagra, din perimetrele concesionate acesteia, a declarat vicepresedintele Sterling Resources Ltd, Stephen Birrell.

"Negocierile cu potentiali cumparatori de gaz au ajuns intr-o faza in care toate ofertele au fost transmise catre Sterling. Urmatoarea etapa va fi aceea de a discuta in detaliu cu acestia", a spus Stephen Birrell. intrebat daca a semnat deja vreun contract cu aceste companii si despre perioada si cantitatea prevazute in contract, vicepresedintele Sterling Resources Ltd a spus ca politica Sterling este aceea de a nu face publice astfel de informatii. "Sterling va negocia cu orice companie ce dispune de licenta in Romania pentru a cumpara si a distribui gaz", a adaugat Birrell.

Intre companiile interesate se afla si E.ON Romania. Directorul general al companiei, Frank Hajdinjak, a declarat la 4 februarie ca E.ON Romania negocieaza cu Sterling Resources pentru a achizitiona gaze posibil extrase de aceasta companie din platforma continentala din Marea Neagra. Potrivit datelor companiei, Sterling Resources Ltd. este o companie canadiana cu sediul la Calgary, Provincia Alberta. Investitorul Sterling Resources Ltd. este listat la bursa din Toronto TSX Venture Exchange, actiunile sale tranzactionindu-se sub simbolul "SLG". Sterling Resources Ltd. desfasoara operatiuni petroliere in Marea Britanie (atit in Marea Nordului cit si pe uscat), in Franta si in Romania (atit pe uscat "" Perimetrul Sud Craiova, cit si in Marea Neagra "" Perimetrele Pelican si Midia). Compania detine o cota de participare in perimetrele Pelican si Midia incepind cu aprilie 1997, cota care, in prezent, este de 100%.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.