Economic

Sanctiuni aspre pentru contrabanda cu cereale

Doina Ganea
8 iul 2009 1045 vizualizări
Transportul ilicit al cerealelor sau al produselor de panificatie se sanctioneaza cu amenda de la 3.000 la 5.000 lei, confiscarea marfii si a mijlocului de transport

La 1 iulie a fost adoptata Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 93/2009 privind unele masuri pentru intarirea controlului in scopul combaterii transporturilor ilicite de produse accizabile, cereale si produse procesate din cereale. Principalele modificari aduse se refera la constatarea si sanctionarea contraventiei de "transport de produse accizabile care nu sint insotite de documentul administrativ de insotire a marfii sau pentru care documentul este completat cu date incorecte ori incomplete referitoare la cantitate sau mijlocul de transport, precum si transportul de produse accizabile efectuat prin cisterne ori recipiente care nu poarta sigiliile supraveghetorului fiscal ori au sigilii deteriorate". Controalele se realizeaza de echipe mixte alcatuite din inspectori din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (DGFP) si politisti. "Personalul anume desemnat din cadrul Politiei Romane, care face parte din echipa mixta va opri in trafic mijloacele de transport marfa, in vederea efectuarii controlului de specialitate, din oficiu sau la solicitarea personalului de specialitate din cadrul ANAF si unitatile sale subordonate", se arata intr-un comunicat al DGFP Vrancea. Acelasi act normativ modifica si completeaza OUG nr. 12/2006 pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei pe filiera cerealelor si a produselor procesate, astfel: constituie contraventie si se sanctioneaza "transportul in scop comercial al cerealelor sau al produselor de panificatie, neinsotite de documentele prevazute de lege care sa justifice provenienta licita a acestora, cu amenda de la 3.000 la 5.000 lei, confiscarea marfii si a mijlocului de transport marfa utilizat in acest scop". Constatarea contraventiei si aplicarea sanctiunilor se face de catre Garda Financiara si personalul anume desemnat din cadrul Politiei Romane. Veniturile rezultate din valorificarea bunurilor confiscate si ca urmare a aplicarii sanctiunilor, constituie venituri la bugetul de stat. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.