Economic

Sute de tone de benzina de contrabanda, in plasa comisarilor vrinceni

Doina Ganea
7 iul 2009 1412 vizualizări
Comisarii Garzii Financiare Vrancea au capturat pe 3 iulie in Vama Albita 12 cisterne cu benzina de contrabanda u valoarea capturii este de peste jumatate de milion de euro

La mai putin de o luna de la numirea sa in functie, comisarul sef Mugurel Malureanu se poate lauda deja cu realizari impresionante in lupta impotriva contrabandei cu produse accizabile. In Vama Albita, comisarii Garzii Financiare Vrancea au facut saptamina trecuta o captura-record de combustibil de contrabanda: 300.000 de litri de benzina, transportata in 12 autocisterne. In urma analizelor efectuate a reiesit ca o cantitate de 248.799 litri de combustibil era benzina fara plumb, 24.558 de litri de benzina fara plumb tip Premium si 23.713 litri motorina Euro Diesel. Combustibilul se pare ca apartine unei societati din Bucuresti, cu punct de lucru la Piatra Neamt. Cele 12 autocisterne se indreptau in ziua de 3 iulie catre Republica Moldova. Rezervoarele in care era depozitata benzina au fost confiscate de comisarii Garzii Financiare Vrancea. Potrivit comisarului-sef Mugurel Malureanu, in perioada 1-10 iulie Garda Financiara si ANAF desfasoara o ampla actiune de control in vederea descurajarii comertului ilicit cu produse accizabile. "A fost in ziua in care era rindul comisarilor nostri sa fie de serviciu in vama. Cele 12 autocisterne nu au respectat conditiile regimului suspensiv, adica ele nu aveau sigiliu pus la niciuna dintre gurile de acces. Captura am realizat-o impreuna cu reprezentantii politiei si jandarmeriei, fiind o actiune declansata de ANAF la nivel national la care sint obligate sa participe toate sectiile Garzii Financiare din tara in echipe mixte. Cantitatea de combustibil se afla acum in custodie intr-un depozit autorizat, iar valoarea acesteia, incluzind marfa plus acciza si TVA-ul ajunge la peste 500.000 de euro. Evident ca aceasta benzina va fi valorificata", ne-a precizat comisarul sef al Garzii Financiare Vrancea, Mugurel Malureanu. Potrivit legii, procesul verbal de confiscare a benzinei poate fi contestat in instanta in maxim 15 zile de catre proprietarul marfii. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739393 zile, 9 ore, 44 minute, 44 secunde
Buna treaba, felicitari.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.