Economic

A inceput recoltatul la cerealele de sezon

Doina Ganea
29 iun 2009 837 vizualizări
In aceasta perioada, fermierii vrinceni au trecut la recoltatul la orz, rapita si orzoaica

Potrivit oficialilor Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Vrancea pina la aceasta data s-a realizat recoltatul la orz pe o suprafata de 25 ha, din cele 1.492 ha insamintate, ceea ce inseamna 2% din total, productia medie la hectar fiind de 3.360 kg. La rapita pentru ulei s-a recoltat pina in prezent pe o suprafata de 84 ha din cele 4.401 ha cultivate, ceea ce inseamna aproximativ 1%. Productia medie la hectar la rapita este pina acum de 1.621 kg. Din cele 260 ha cultivate, orzoaica de toamna a fost recoltata pina in prezent de pe o suprafata de 155 ha, ceea ce inseamna circa 60% din suprafata. Productia medie este de 2.884 kg/ha. Recoltatul este insa incetinit de ploile cazute in ultima vreme. « S-ar putea recolta rapita si celelalte culturi de toamna, numai ca acum nu se prea poate intra in cimp din cauza ploilor pentru ca pamintul e umed si cam in fiecare zi ploua », a afirmat purtatorul de cuvint al DADR Vrancea, ing. Ion Marin. Tot in aceasta perioada se desfasoara si o alta serie de munci agricole specifice. Potrivit unei situatii a stadiului lucrarilor agricole intocmita de DADR, stropitul 2 la vie s-a realizat pe 22.910 ha, iar cel de al treilea stropit s-a realizat pe o suprafata de 17.680 ha. Tot pina acum s-a realizat si prima prasila mecanica la porumb pentru o suprafata de 58.567 ha si prima prasila manuala la aceeasi cultura pentru 48.636 ha. Aceasta din urma reprezentind 83% din suprafata semanata. Cea de a doua prasila mecanica la porumb s-a realizat pe o suprafata de 27.550 ha, iar cel de-al doilea prasit manual pe 45.120 ha. Prasitul mecanic la floarea soarelui s-a realizat pina pe 24 iunie pe o suprafata totala de 6.195 ha, iar cel manual pe 6.784 ha, ceea ce inseamna 100% din suprafata cultivata. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.