Economic

Vinurile vrincene vor fi premiate de ministrul Agriculturii

Ciprian Fânaru
10 iun 2009 853 vizualizări
Firma Vincon a obtinut nu mai putin de patru medalii drept apreciere pentrul produsele cu care a intrat in concurs

Astazi, incepind cu ora 12.00, va avea loc la sediul Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) decernarea premiilor oferite in cadrul celei de-a VI-a editii a Concursului International de Vinuri de la Bucuresti, derulat in luna mai. Cu aceasta ocazie vor fi prezentate spre degustare vinurile medaliate la aceasta editie a Concursului International de Vinuri. Alaturi de ministrul Ilie Sarbu, la eveniment participa inalti demnitari si functionari ai M.A.P.D.R, reprezentantii producatorilor si comerciantilor de vinuri, ai ambasadelor, retelelor de retail, patronatelor si sindicatelor din industria alimentara. Alaturi de societati mari din tara precum Murfatlar, Cotnari sau Jidvei, Vrancea a fost reprezentata la concursul organizat la Academia Romana de Vincon, Tenuta Odobesti, Viticom Panciu si Cramele Odobesti. Nu mai putin de trei medalii au revenit Vincon Vrancea, cel mai important fiind aurul pentru soiul Tamiioasa Romaneasca din anul 2002, marca "Vita Romaneasca". Societatea vrinceana a mai cistigat doua medalii de argint pentru soiul Feteasca Neagra ale marcii Levant, din 2007 si 2008 si inca una la categoria "distilate". Juriul concursului a dat argintul produsului "vinars XO", care face parte din marca Jad si are o vechime de 28 de ani. Intrecerea a avut 36 de participanti, 26 romani si 10 straini, producatori si comercianti de vinuri. Presedintele Concursului a fost oenologul Valeriu D. Cotea, rector al Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi, fiul academicianului vrincean Valeriu D. Cotea, unul dintre cei mai renumiti oenologi de pe continent. "De multi ani particip la Concursul International de Vinuri Bucuresti si ma bucur sa observ ca din ce in ce mai multe vinuri romanesti primesc calificativul de foarte bine sau excelent. Sint incintat ca participarea mea ca membru in juriu a ajutat la imbunatatirea imaginii acestui concurs si sint convins ca isi va dobindi in foarte scurt timp notorietatea internationala", a declarat Reiner Wittkowski, vice-presedinte al Organizatiei Internationale a Viei si Vinului. îmbucurator pentru tara noastra este faptul ca vinurile tinere, productia 2008, au obtinut multe medalii, atit prin marii producatori, cit si prin cei cu suprafete mai mici cultivate cu vita de vie. (Ciprian FANARU)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.