Economic

Au aparut noi cooperative agricole

Doina Ganea
9 iun 2009 1508 vizualizări
Oficiul Judetean pentru Consultanta Agricola Vrancea a reusit in doi ani sa stimuleze mediul asociativ din mediul rural, ridicind numarul asociatiilor agricole la 20.

De la 1 ianuarie 2009 au mai fost infiintate inca patru noi cooperative agricole ale fermierilor vrinceni. Este vorba de cooperativa "Valea Merilor" de la Boghesti care se ocupa de cresterea oilor, "Dealul Palancii" "" Urechesti cu activitate viticola, "Creznesul" "" Racoasa, specializata pe cultura de cereale si "Compostar" - Nanesti, care se ocupa de productia de ciuperci. In prezent reprezentantii OJCA au in pregatire documentatia pentru alte doua cooperative. Este vorba de identificarea a doua grupuri tinta de fermieri care vor sa-si infiinteze asociatii. Prima cooperativa care are sanse sa se infiinteze in curind se va numi "Dealul Hanului", de la Jaristea care va avea profil viticol, iar cea de-a doua, in curs de constituire, este cooperativa "Albinuta" de la Homocea care se va ocupa de apicultura. Potrivit directorului coordonator adjunct Ioan Rosu, judetul nostru se situeaza pe primul loc din tara la capitolul infiintari de cooperative agricole. "In doi ani am reusit sa sprijinim infiintarea unui numar de aproximativ 20 de asociatii agricole. Ele reprezinta 25% din cit s-a facut in toata tara. Aceasta denota atit buna noastra activitate cit si interesul crescut al fermierilor fata de fenomenul asocierii. Am reusit acest lucru deoarece le-am spus taranilor ca asocierea confera mai multa putere si vizibilitate. In plus, cei care doresc sa depuna proiecte pentru finantare europeana cistiga 10 puncte la comisia de evaluare si departajarea proiectelor, daca este membrul unei structuri asociative", ne-a declarat directorul adjunct al OJCA. (D. GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.