Economic

Vrancea, codasa la exporturi pe Regiunea de Sud Est

Iulia Crețu
13 mai 2009 797 vizualizări
Cele mai multe bunuri din zona le-au trimis peste hotare constantenii u confectiile din Vrancea au reprezentat sub 1% din exporturile nationale in 2008

Vrancea ocupa ultimul loc la exporturi intre cele sase judete componente ale Regiunii de Sud Est. In ciuda acestui calificativ deloc incurajator, Vrancea se pozitioneaza pe locul 27 la nivel national, in privinta cantitatii de bunuri trimise peste hotare. Acest rezultat a fost prezentat la Constanta, la expunerea Strategiei de export pentru Regiunea 2 Sud Est. Potrivit unui studiul regional, Vrancea se lauda cu exporturi mediocre in balanta cu Galati sau Constanta, liderii din zona. Cele mai cautate produse "made in Vrancea" pentru export au fost confectiile, de altfel fabricile de textile fiind inca unul din motoarele economiei mioritice. La prezentare a participat si Sorin Vornic, presedintele Camerie de Comert Vrancea. "Regiunea 2 Sud Est are un potential foarte mare de export", a precizat Mihai Daraban, presedintele Camerei de Comert, Industrie, Navigatie si Agricultura Constanta. Oficialii prezenti la dezbatere au punctat si importanta europeana pe care o au regiunile in dezvoltare. "Regiunile de dezvoltare sint si vor fi elemente-cheie ale dezvoltarii europene. Regiunea 2 SE a contribuit cu 11,03% la exporturi si cu 9,41% la importuri", a precizat si Costin Lianu, director Promovare Export in cadrul ministerului pentru IMM. Clasamentul judetelor din regiune, la nivel national pentru anul trecut, arata astfel: Constanta s-a situat pe locul patru (6,34%), iar Galati pe cinci (4,49%), in timp ce restul judetelor din regiune, respectiv Braila, Tulcea, Vrancea si Buzau au o reprezentativitate de sub 1% la nivel national. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.