Economic

Jumatate dintre vrinceni si-a depus declaratiile de venit

Doina Ganea
9 mai 2009 1067 vizualizări
Aproximativ 50% dintre contribuabilii vrinceni si-au depus deja declaratiile de venit u de ieri aceste declaratii pot fi depuse si online

La fiscul vrincean au fost depuse pina la data de 8 mai, 3.732 de declaratii de venit pentru anul 2008, adica aproximativ 49% din numarul contribuabililor, dupa cum au estimat cei de la Directia Generala a Finantelor Publice. La ghisee sint asteptati in total 7.589 de contribuabili. Termenul legal pentru depunerea formularului 200 "Declaratie privind veniturile realizate pe anul 2008" este 15 mai 2009. "Nedepunerea in termenul legal a declaratiilor de venit de catre persoanele fizice constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10 la 100 de lei, conform ordonantei 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata cu modificarile ulterioare", a precizat purtatorul de cuvint al DGFP, Gena Hutanu. Pentru a veni in sprijinul contribuabililor se recomanda procurarea formularelor declaratiilor de venit aferente anului fiscal 2008 fie prin descarcarea de pe site-ul ANAF, prin accesarea adresei www.anaf.ro/Asistenta contribuabili/Toate formularele, cu explicatii, fie prin prezentarea la sediul administratiei fiscale de care apartin, putind beneficia si de consiliere la completare. Dupa aceea, formularele se depun la registratura administratiei fiscale unde contribuabilii au domiciliul sau se transmit prin posta, cu confirmare de primire, costul trimiterii fiind suportat de catre contribuabili.


Declaratii on-line, doar cu certificate digitale


Declaratiile pentru veniturile realizate in 2008 pot fi depuse de catre contribuabili, incepind de ieri, 8 mai, si in varianta online, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), dupa ce obtin un certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare. "Pentru depunerea online a declaratiei privind veniturile realizate, persoanele fizice trebuie sa detina certificat digital calificat, eliberat de furnizorii de servicii de certificare, acreditati in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica si sa se inregistreze ca utilizatori ai serviciului Depunere declaratii online, prin transmiterea, in format electronic, a documentului de confirmare a certificatului calificat, existent pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala", potrivit finantistilor. Documentul de confirmare va fi semnat digital de catre solicitant si confirmat, prin semnatura electronica a autoritatii de certificare. Pentru a avea permisiunea de utilizare a serviciului "Depunere declaratii on-line", existent pe portalul ANAF, confirmarea i se va trimite persoanei solicitante prin posta electronica.

Asadar, pentru a depune online declaratia, trebuie sa accesati site-ul ANAF si sa completati formularul 200 existent pe site la sectiunea Declaratii Electronice, meniul Persoane Fizice, pe care il veti semna electronic utilizind certificatul digital calificat. (Doina GANEA)




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.