Economic

Salariatii de la Laminorul incep lucrul pe 4 mai

Daniel Garleanu
29 apr 2009 1237 vizualizări
De lunea viitoare, societatea metalurgica isi va relua activitatea cu materie prima din Rusia

Dupa mai bine de cinci luni, timp in care cei 450 de angajati ai SC Laminate SA s-au aflat in somaj tehnic si au fost remunerati cu 75% din salariu, acestia se pot intoarce la munca. Vestea a venit oficial ieri, in cadrul Comisiei de Dialog Social din cadrul Prefecturii, la care a participat si directorul sucursalei Laminate SA, Matei Neagu. Intilnirea a fost mediata de subprefectul Ion Oprea, care a fost incintat de reluarea activitatii fabricii din sudul orasului. "Cunoastem ca este o stare de lucru deloc placuta la nivelul societatii respective prin prisma faptului ca 450 de salariati, din octombrie, se afla intr-o situatie de dificultate, dar nu am reusit pina la ora actuala sa identificam care sint problemele reale ale societatii", a motivat subprefectul prezenta lui Matei Neagu la intrunire. De luni, 4 mai, societatea metalurgica isi va relua activitatea, in prima faza doar pentru o luna, urmind ca aceasta sa se prelungeasca daca lucrurile vor decurge bine. "Acum am gasit o solutie cu o companie ruseasca, sa luam o cantitate de materie prima necesara fabricatiei pentru luna mai, cu posibilitati de prelungire. Aceasta este prima jumatate a intregului, a doua este livrarea. Piata romaneasca in continuare consuma foarte putin si de asemenea banii sint foarte putini", a declarat directorul Matei Neagu. Societatea a fost privatizata in 1998, an in care avea 1.300 de angajati. Firma a incheiat anul 2008 pe minus, fiind fortata sa-si suspende activitatea, angajatii fiind pastrati in somaj tehnic. "Problema la Laminate ramine in continuare pe tapet, chiar daca din 4 mai lumea va veni la munca", a atentionat Matei Neagu. Pentru a mai alunga din temeri, subprefectul a asigurat ca masurile care se iau la Guvern sint pentru prevenirea crizei, iar imprumutul de la FMI a dovedit atit stabilizarea leului cit si reorientarea investitorilor catre Romania. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739397 zile, 16 ore, 22 minute, 14 secunde
O fi si aceasta criza globala un fenomen ce afectaza negativ activitatea multor firme, dar adevarata cauza ce pune sub semnul intrebarii supravietuirea societatii Laminate din Focsani se regaseste , citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.