Economic

Proiecte de milioane de lei depuse de agricultorii vrinceni

Doina Ganea
27 apr 2009 2818 vizualizări
Cinci proiecte depuse de fermierii vrinceni au fost considerate eligibile si vor primi bani din fondurile europene destinate agriculturii u cele mai multe vizeaza crame viticole si utilaje de vinificatie

Zilele trecute au fost publicate proiectele considerate eligibile din Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) din sesiunea de cereri de finantare din perioada 3 noiembrie ""15 decembrie 2008. Potrivit rapoartelor de selectie, in cadrul Masurii 123, judetul Vrancea a cistigat patru proiecte, iar prin Schema de ajutor de Stat care priveste stimularea IMM-urilor care proceseaza produsele agricole in vederea obtinerii de produse alimentare, un singur proiect. Unul dintre proiecte a fost al SC Odobesti Vinex SRL care intentioneaza "modernizarea unei crame, infiintarea unui centru de vinificatie, sistematizarea pe verticala si achizitionarea de utilaje de vinificatie". Valoarea eligibila a proiectului este de 2,7 milioane de lei, din care finantarea europeana se ridica la 1,3 milioane de lei. SC Natura SRL de la Tifesti a cistigat un proiect privind infiintarea unui combinat de vinificatie in satul Sirbi, valoarea integrala a proiectului fiind de 31,8 milioane de lei, din care 9,8 milioane de lei este suma eligibila, iar contributia proprie este de 4,9 milioane de lei. Un alt proiect care are in vedere modernizarea unui complex de vinificatie a fost cistigat de catre Cramele Odobesti SRL. Valoarea integrala a acestuia este de 58,7 milioane de lei, din care suma eligibila a fost stabilita la 14,4 milioane de lei. Din valoarea eligibila, 7,2 milioane de lei reprezinta finantarea asigurata prin PNDR. Cel de-al patrulea proiect a fost cisigat pe masura 123 de catre SC Mera Com International SRL cu obiectivul achizitia de utilaje pentru un combinat de vinificatie la Dumbraveni. Valoarea proiectului este de 75,3 milioane de lei, din care doar 6 milioane de lei au fost considerate ca fiind cheltuieli eligibile. Jumatate din aceasta suma reprezinta insa finantarea externa, adica mai putin de 5% din valoarea integrala a proiectului. In cadru Schemei de Ajutor de Stat 123A/2006 SC Ratcom SRL beneficiaza de finantarea pentru un proiect privind modernizarea unei unitati de panificatie si patiserie in valoare totala de 96,7 milioane de lei, din care au fost considerate eligibile cheltuieli in valoare de 1,7 milioane de lei, ajutorul acordat fiind in suma de peste 800.000 de lei. Firma Viticon de la Panciu a depus un proiect in valoare de 410.466 de lei privind cresterea competitivitatii, dar care n-a primit decit 10 puncte, fapt ce l-a descalificat din rindul proiectelor depuse. Pentru urmatoarea sesiune de finantare a ramas raportat proiectul firmei Biocomserv de la Vinatori, care are ca scop construirea unei fabrici de conserve vegetale in valoare de 30,5 milioane de lei. Din valoarea integrala a proiectului a fost considerata eligibila suma de 13,9 milioane lei, jumatate din aceasta reprezentind sprijin pin PNDR. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.