Economic

Patronii vrinceni au angajat 20 de persoane marginalizate

Daniel Garleanu
14 apr 2009 915 vizualizări
Slujbele au fost subventionate de la bugetul de stat

20 de vrinceni si-au gasit anul trecut un loc de munca subventionat de la bugetul central, destinat persoanelor supuse riscului marginalizarii sociale. Potrivit AgentieiJudetene pentru Ocuparea Fortei de Munca, de aceste subventii pot beneficia angajatorii care au dreptul sa incadreze in munca personal si care prezinta la institutie oferta de slujbe. Pot ocupa un astfel de loc de munca tinerii proveniti din centrele de plasament, dar si tineri singuri cu copii in intretinere, tineri familisti cu sau fara copii in intretinere, dar si persoane tinere care au executat pedepse privative de libertate. De asemenea, in categoria persoanelor marginalizate intra si tinerii care fac parte dintr-o familie care beneficiaza de venit minim garantat. Contractul de solidaritate poate fi incheiat intre tinarul beneficiar si AJOFM Vrancea pe o durata de pina la doi ani, dar nu mai putin de un an. Suma prevazuta de lege se acorda angajatorului pe o perioada de maximum doi ani, pina la implinirea de catre angajat a virstei de 25 de ani, respectiv 35 de ani, se arata in comunicatul AJOFM. Pentru justificarea sumei deduse, angajatorul depune la AJOFM Vrancea, o data cu declaratia lunara privind obligatia de plata catre bugetul asigurarilor pentru somaj si un tabel nominal cu persoanele pentru care se beneficiaza de subventie. Suma dedusa se calculeaza proportional cu timpul efectiv lucrat de beneficiar in luna respectiva, inclusiv pe perioada concediului de odihna. Daca in anul precedent au fost 30 de locuri puse spre subventionare, din care s-au incheiat 20 de contracte, pentru acest an, inca nu s-a incheiat nici un contract din cele 10 puse la dispozitie AJOFM Vrancea. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.