Economic

Cotele de lapte trebuie depuse pina la 14 mai

Ciprian Fânaru
1 apr 2009 1015 vizualizări
Declaratiile producatorilor se depun la centrele locale APIA, iar cele ale cumparatorilor la centrul judetean

Detinatorii de cota de lapte pentru vinzari directe din Vrancea trebuie sa depuna declaratiile anuale privind vinzarile, respectiv livrarile, realizate in anul de cota 2008/2009. Producatorii detinatori de cota pentru vinzari directe trebuie sa completeze declaratia anuala pe baza datelor din Caietul fermierului, care este de doua tipuri: tip A "" cota mai mare de 5.000 kg si tip B "" cota mai mica de 5.000 kg, acestia avind obligatia sa depuna declaratia anuala la centrele locale Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA), pina la data de 14 mai 2009. Cele sase centre sint la Focsani, Adjud, Panciu, Vidra, Nanesti si Dumbraveni. De mentionat faptul ca producatorul care detine cota pentru vinzari directe trebuie sa depuna declaratia anuala chiar daca nu a comercializat lapte sau produse lactate in cursul anului. Declaratiile cumparatorilor privind cantitatea de lapte livrata in anul de cota 2008/2009 trebuie depuse la centrele judetene APIA tot pina la 14 mai. "In aceasta perioada centralizam datele privind situatia cotelor de lapte din judet", ne-a declarat Cornelia Paizan, functionar la Biroul Judetean de Administrare a Cotelor de Lapte. Oamenii au si motive sa se grabeasca, pentru ca dupa 15 mai, producatorii si cumparatorii risca penalizari de 0,01 la suta, calculate din cantitatea alocata vinzarilor directe si livrarilor, dupa cum se arata intr-un comunicat al institutiei. Producatorii care nu respecta termenele si obligatiile privind declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a comercializa lapte, prin retragerea cotei la rezerva nationala, iar cumparatorii care nu trimit declaratia anuala risca sa piarda dreptul de a achizitiona lapte de la detinatorii de cota. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.