Economic

Cresc dobinzile la certificatele de trezorerie

Doina Ganea
21 mar 2009 908 vizualizări
Ministerul Finanatelor a modificat rata dobinzii pentru certificatele de trezorerie.

Directia Generala a Finantelor Publice a anuntat ca, prin Ordinul ministrului Finantelor nr. 513 din 17.03.2009 a fost modificata rata dobinzii la termen pentru certificatele de trezorerie. "începind cu data de 23 martie 2009, rata dobinzii la termen pentru certificatele de trezorerie transformate in depozite la termen la trezoreria statului se stabileste la 10% pe an. Pina la aceasta data nivelul dobinzii la termen a fost de 7%" a precizat directorul Eugen Ciorici. MFP a vindut luni certificate de trezorerie cu scadenta la sase luni de doua miliarde de lei, dublu fata de valoarea programata, la un randament mediu de 11,49%. Valoarea cumulata a cererilor pentru certificate din partea bancilor s-a ridicat la 2,65 miliarde de lei, de 2,6 ori peste nivelul indicativ. Finantele au programat pentru luna martie licitatii de titluri de stat cu valoarea de 7,5 miliarde de lei, respectiv patru emisiuni de certificate de trezorerie in valoare totala de sapte miliarde de lei si doua emisiuni de obligatiuni in suma de 500 de milioane de lei. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.