Economic

Agricultorii sint informati despre politicile agricole din UE

Mihaela Beșleagă
20 mar 2009 931 vizualizări
Astazi debuteaza implementarea celei de-a doua etape a proiectului Noi pasi în implementarea Politicii Agricole Comune în judetul Vrancea , cu actiunea Cresterea competitivitatii sectorului agricol .

Astfel, vineri vor fi organizate trei seminarii in comunele Balesti, Maicanesti si Tataranu, la care sint asteptati sa participe atit producatori agricoli, cit si alesii locali, intrucit acestia pot constitui vectori de transmitere a informatiei europene catre cetateni. De luni, 23 martie, pina pe 7 aprilie, caravana informarii va ajunge in alte 24 de localitati. "Obiectivul proiectului vizeaza informarea publicului cu privire la Politica Agricola Comuna si la importanta pe care aceasta o acorda dezvoltarii rurale, prin organizarea de intilniri in cele 68 de unitati administrativ teritoriale din mediul rural si a unor conferinte tematice in municipiile si orasele din judet", se arata intr-un comunicat de presa remis de Prefectura. în prima etapa a proiectului, care s-a desfasurat in 2008, au fost organizate intilniri in 41 de comune, la care au participat proprietari de teren agricol, intreprinzatori si reprezentanti ai autoritatilor locale. Proiectul isi propune cresterea gradului de informare, crearea unei retele de multiplicatori de informatie in cele 68 de comune si marirea numarului formelor asociative la nivelul judetului si al solicitantilor de fonduri europene pentru agricultura. Proiectul, care este derulat de catre Institutia Prefectului, in parteneriat cu Oficiul Judetean de Consultanta Agricola, beneficiaza de o finantare a Comisiei Europene, avind un buget total de 29.763 euro. Programul se desfasoara pina la data de 1 iunie 2009. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 14 ore, 46 minute, 31 secunde
Noi inafara sa tocam bani aiurea pe informari si consultante din astea oare suntem in stare efectiv de ceva ?
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.