Economic

Oferta locurilor de munca, in cadere libera

Daniel Garleanu
19 mar 2009 1010 vizualizări
Lituania insa este in cautare de 20 de confectioneri

Oferta locurilor de munca pusa la dispozitie de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) este in picaj. Daca in lunile precedente somerii puteau alege dintr-o paleta de peste 60 de locuri de munca, pentru restul lunii martie oferta numara doar 39 de locuri vacante. Agentii economici care treceau pe la AJOFM sa declare posturi libere se pare ca au facut cale intoarsa. Daca pina acum domeniul confectiilor se declara neatins de criza, iata ca pentru lucratorii priceputi in acest domeniu se pun la dispozitie numai 11 posturi. De asemena, meseriile nu mai sint la mare cautare, pentru fiecare existind locuri pe care sa le numeri pe degetele de la o mina: zidar - 2, dulgher "" 1, timplar -1, mecanic -1. Si cei cu studii pot consulta oferta, dar nu prea au de unde alege. Se cauta un referent geolog si un inginer. Nici pentru cei interesati de un loc de munca in strainatate oferta nu este mai consistenta. Lituania este in cautare de 20 de confectioneri de peste hotare, Finlanda si Slovenia cite un loc pentru ortopedist, respectiv medic oftalmolog. Cei interesati de un loc de munca in alta tara sint invitati de AJOFM la un seminar zonal de informare asupra oportunitatilor de ocupare oferite de reteaua EURES Romania. Seminarul isi propune cresterea gradului de constientizare a beneficiilor utilizarii retelei EURES in rindul solicitantilor de locuri de munca si al angajatorilor, promovarea intregului pachet de servicii oferit de AJOFM, cit si promovarea Fondurilor Structurale Europene. Seminarul se va desfasura joi, 19 martie, in Adjud, in Sala de Conferinte a Hotelului Atlantic, incepind cu orele 10.00. Cei care doresc sa confrunte oferta locurilor vacante pot merge la sediul AJOFM Vrancea din Bd. Unirii nr. 53A. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.