Economic

Veritas Panciu a scapat de faliment, dar creditorii nu-i dau pace

Nicoleta Cristea
9 mar 2009 1378 vizualizări
Procesul de faliment al Veritas Panciu, deschis in 2006, a luat sfirsit, dupa ce societatea a cistigat recursul la Curtea de Apel Galati u intre timp, o alta societate solicita falimentul Veritas intr-un nou dosar Una dintre cele mai mari societati viticole din judet, Veritas SA Panciu, a reusit sa ingroape procesul prin care i se solicita falimentul

In decembrie, Curtea de Apel Galati a modificat sentinta Tribunalului Vrancea si a respins ca nefondata cerere de deschidere a procedurii insolventei. Luna trecuta, tribunalul a luat act de aceasta decizie, s-a conformat si a trimis dosarul la arhiva. Cu toate ca necazurile Veritas pe aceasta linie pareau a fi stinse, la doar citeva zile dupa aceasta veste buna, o alta societate a reclamat datorii. Scietatea Compania de Zbor Amicii SRL Birlad a venit la Tribunal pentru a se inscrie pe tabloul creditorilor, insa procesul de faliment fiind practic stins, a inregistrat o noua actiune. Astfel, pe 26 martie va demara procesul prin care firma din Brilad solicita deschiderea procedurii insolventei. Compania de Zbor Amicii nu are nici o legatura cu ...plimbarile aeriene, cum s-ar crede, ci cu lucrarile de erbicidat, fertilizat si tratament pe suprafete intinse cu eicopterele din dotare. Aceasta reclama de la Veritas o datorie de 38.941 lei, dupa ce societatea din Panciu a incetat platile pentru serviciile primite. Amicii isi intemeiaza cererea de deschidere a procedurii insolventei pe articolul 31 din legea falimentului, care prevede ca "Orice creditor indreptatit sa solicite deschiderea procedurii prevazute de prezenta lege impotriva unui debitor prezumat in insolventa poate introduce o cerere introductiva, in care va preciza cuantumul si temeiul creantei, existenta unei garantii reale etc." Falimentul SC Veritas Panciu SRL a fost cerut inca din septembrie 2006 de SC ILS SRL Bacau, care ii imputa la acea vreme societatii vrincene o datorie de 141.101,85 RON. Ulterior, mai multe societati au reclamat in dosarul din 2006 datorii neachitate de Veritas, motiv suficient pentru a se "baga" in tabelul creditorilor. Cu toate acestea, Veritas se pare ca a ajuns la un consens cu toate societatile comerciale care s-au trecut pe lista creditorilor, astfel incit si procesul de faliment din 2006 s-a incheiat. Directorul Adrian Toma a declarat insa ca firma nu are probleme si ca va stinge litigiile cu creditorii intrucit are suficienta marfa pe stoc. (Nicoleta CRISTEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.