Economic

Agricultorii nu se inghesuie la subventiile pentru motorina

Ciprian Fânaru
7 mar 2009 887 vizualizări
Cererile s-ar putea inmulti odata cu startul campaniei de primavara

Incepind cu luna trecuta, s-a dat startul la depunerea cererilor pentru acordarea subventiilor la motorina aferente realizarii culturilor de primavara. Perioada de depunere a cererilor se incheie pe data de 30 aprilie inclusiv. Pina acum, specialistii DADR au inregistrat 42 de cereri si au eliberat 79 de adeverinte pentru o cantitate totala de motorina de 64.702 litri. Suprafata pentru care se va folosi combustibilul este de 2.881 de hectare. "Conducerea institutiei a avut o sedinta in care s-a stabilit ca fiecare responsabil de localitate sa se ocupe de popularizare prin afisaj in locuri publice si deplasare in teren. Fiecare responsabil tine legatura cu primaria, va aduce cererile la DADR si le va duce solicitantilor cererile aprobate si adeverintele eliberate de noi. Facem acest lucru pentru ca oamenii sa se deplaseze cit mai putin si sa le fie mai usor. Numarul solicitarilor este deocamdata mic, dar estimam ca se va mari in perioada imediat urmatoare, pentru ca odata cu cresterea temperaturii renaste vegetatia si incep si lucrarile agricole", a precizat purtatorul de cuvint al DADR, Ion Marin. Acesta a mai spus ca daca cetatenii vor, primariile pot imputernici un anumit prestator de la care sa achizitioneze motorina. Este de mentionat faptul ca pentru o persoana nu se elibereaza mai mult de zece adeverinte. Judetul Vrancea va primi sprijin de la Ministerul Agriculturii pentru 55.723 de hectare de teren arabil, aferent unui consum de 2,1 milioane de litri motorina. Sprijinul financiar se acorda prin subventionarea pretului motorinei utilizate pentru lucrarile mecanice de infiintare a culturilor agricole, in cuantum de 1 leu/litru, aferent unei cantitati de 39 litri/hectar, pentru suprafete de minim un hectar, pe baza adeverintelor eliberate de Directia pentru Agricultura. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.