Economic

Agricultura eco , de nevoie

Doina Ganea
28 feb 2009 815 vizualizări
Peste 100 de fermieri au luat parte ieri la seminarul Alimentatie ecologica pentru o sanatate de fier , unde au aflat despre cum sa combata bolile si daunatorii cu produse biologice, fara de care nu ar putea sa-si acrediteze fermele ecologice.

Directorul OJCA, Ion Rosu, a remarcat faptul ca in contextul integrarii in UE, agricultura ecologica reprezinta o adevarata sansa pentru fermieri, insa doar daca proprietarii se vor asocia pentru cresterea suprafetelor si eficientizarea productiei. Produsele "eco" au aparut abia atunci cind s-a descoperit ca tratamentul clasic pe baza de fosfati si nitrati are nevoie de 50 de ani pentru a se resoarbe in pamint. Directorul firmei Bioma Agro Ecology Co din Iasi a subliniat importanta produselor eco pentru sustinerea agriculturii sanatoase. Acestea sint bazate pe microorganisme, care concura la sanatatea solului, a plantei si a mediului. "Din fericire, in Romania fermierii nu prea au avut bani ca sa faca tratamentele chimice corespunzatoare care sa genereze productivitate, dar care ar fi atacat solul. De aceea tratamentele pe care dorim sa le promovam sint cu adevarat spectaculoase", a precizat Mihai Margineanu, reprezentantul Bioma Agro Ecology. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.