Economic

Biroul inregistrare someri a fost luat cu asalt

Daniel Garleanu
27 feb 2009 1028 vizualizări
Pina in martie au loc alte 315 disponibilizari

Ingramadeala mare ieri la biroul pentru inregistrare someri. In urma disponibilizarilor masive din ultima vreme, tot mai multi vrinceni au de-a face cu Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca. Directorul executiv Marina Dantis spune ca biroul se ocupa cu inregistrare, mediere si selectare de someri, dar ca exista si persoane care vin din proprie initiava pentru ca au pierdut locul de munca. Fluxul nedirijat face ca somerii sa stea la rind la biroul amenajat in sediul Casei Judetene de Pensii. In prezent, conform informatiilor furnizate de AJOFM, sint incadrate pentru formare un numar de 550 de persoane. Pentru lunile februarie, martie si aprilie deja s-au anuntat 315 disponibilizari de la 24 de agenti economici din domeniul constructiilor, dar si din confectii textile. In conditiile in care rata somajului este in crestere in toata tara, vrincenii se tem din ce in ce mai mult pentru locul de munca. "Am venit aici pentru ca s-a inchis fabrica Consultex Vinatori, am fost si in SUD la Prodecom, care s-a inchis. Nu au mai avut comenzi, nici bani sa ne plateasca si au fost nevoiti sa inchida. Ultima zi de munca a fost 4 februarie. In continuare nu stiu ce o sa fac, o sa iau somaj, dar nu pot sa stau numai in baza asta. Vreau sa fac un curs de calificare in alt domeniu, ca de confectii m-am saturat", ne-a spus Anica Ciubotaru, 45 de ani, in timp ce isi astepta rindul la biroul de inregistrare someri. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 48 minute, 29 secunde
MULTE FUFE OBOSITE PRIN TOATE INSTITUTIILE BUGETARE... DOI CU SAPA, TREIZECI CU MAPA... IN LOC SA-I DEA AFARA, STATUL FACE IMPRUMUTURI EXTERNE... VAI DE NOI... SRI NE VEGHEAZA SA NU IESIM IN citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.