Economic

Estinvest isi restringe activitatea din zece sedii

Doina Ganea
25 feb 2009 2088 vizualizări
Casa de brokeraj Estinvest îsi închide 10 sedii secundare, în urma scaderii rulajelor bursiere u in ianuarie insa, Estinvest a detronat Broker Cluj, intrind în topul intermediarilor pe Sibex, cu cel mai bun rulaj u directorii Estinvest precizeaza ca cele 10 agentii sint functionale, fiind transformate in colaborari cu agentii delegati

Estinvest Focsani isi inchide 10 sedii secundare, in conditiile in care tot mai multe case de brokeraj au probleme din cauza scaderii dramatice a rulajelor pe Bursa si implicit a comisioanelor incasate de la clienti, arata ultimul buletin al Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM). în urma solicitarii facute CNVM, Estinvest isi va desfiinta cite o agentie din Slobozia, Adjud, Giurgiu, Pascani, Sfintu Gheorghe, Buzau, Cluj Napoca, Sighetul Marmatiei, precum si o agentie si o sucursala din Bacau. Estinvest este unul dintre cei mai mari brokeri care opereaza pe bursele romanesti. Criza financiara mondiala a alungat in 2008 investitorii straini de pe piata de capital romaneasca si a dus la o prabusire fara precedent a indicilor, cu pina la 84%. Totodata, un efect secundar al crizei si al retragerii investitorilor straini de la Bursa a fost scaderea dramatica a rulajelor, care a avut efecte negative in primul rind asupra intermediarilor, dar si asupra operatorului de piata "" BVB. Spre exemplu, lichiditatea pe sectiunea de actiuni a Bursei s-a injumatatit in 2008, la 6,95 miliarde lei (1,89 miliarde euro), dupa ce in 2007 - an de efervescenta la cumparare - rulajele insumasera 13,8 miliarde lei (4,15 miliarde euro). "A scazut numarul tranzactiilor si, ca o consecinta, si valoarea investitiilor. Astfel, intermediarii, cum sintem noi, societatile de brokeraj, au avut comisioane mai mici. Inchiderea sediilor este de fapt o reorganizare. Am renuntat la unele sedii, pe care le-am transformat in agentii, care la rindul lor au devenit colaborari cu agenti delegati", ne-a declarat directorul comercial al Estinvest, Emanuela Bodos.


Estinvest, cel mai bun intermediar al lunii ianuarie


Pe Bursa de la Bucuresti, Estinvest a intermediat in ianuarie tranzactii de 10,05 milioane lei, fiind al 16-lea broker in clasamentul lunii. în ultima luna, firma de brokeraj din Focsani a intermediat 31.683 de contracte la termen pe Bursa din Sibiu, detronind liderul Broker Cluj. "Am ocupat locul I avind cele mai multe tranzactii si contracte la Bursa de instrumente financiare de la Sibiu", a precizat Emanuela Bondos. Estinvest a fost urmata de Vanguard si Intercapital. Vanguard Bucuresti a fost doilea intermediar la Bursa din Sibiu, in luna ianuarie, cu 28.480 de contracte, urmata de Intercapital Invest, care a intermediat 21.796 de contracte. Broker Cluj a coborit pe a patra pozitie, cu 19.614 de contracte tranzactionate, dupa ce in decembrie 2008 ocupase primul loc in topul intermediarilor pe Sibex. în luna ianuarie, cele 35 de case de brokeraj prezente pe piata Sibex au intermediat 104.655 de contracte futures si options, nivel usor diminuat fata de cel din decembrie 2008, cind intermediasera 110.197 de contracte. Potrivit oficialilor Estinvest, saptamina aceasta au venit la Focsani reprezentantii Bursei de derivate de la Sibiu care prezinta un curs de specialitate pe linia instrumentelor financiare. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739371 zile, 7 ore, 33 minute, 57 secunde
Pe Directorul Comercial nu-l cheama Bodos si nici Bondos ci Bodas, iar cursurile celor de la Bursa din Sibiu nu au fost, vor fi saptamana asta adica maine si poimaine.
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.