Economic

Viticultorii au discutat despre modernizarea plantatiilor

Ciprian Fânaru
21 feb 2009 915 vizualizări
Focsaniul a gazduit zilele trecute simpozionul Modernizarea plantatiilor viticole prin reconstructie si reconversie .

Intilnirea a fost organizata de Oficiul Judetean de Consultanta Agricola (OJCA) si Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR). Firmele italieneTipicaTerra si Vigneto au prezentat cu acesta ocazie ofertele lor privind structurile de acoperire a plantatiilor viticole si pomicole si producerea de butasi si vita de vie, precum si despre multiplicarea materialului saditor. La eveniment au participat 40 de producatori agricoli potentiali beneficiari ai Ordinului nr. 247 privind reconversia/restructurarea si membri ai cooperativelor agricole viti-vinicole. Directorul executiv al OJCA Vrancea, ing. Ion Rosu, a expus posibilitatile de modernizare a plantatiilor viticole si pomicole prin fonduri structurale, iar discutiile au continuat cu prezentarea problemelor intimpinate de producatorii agricoli membri ai cooperativelor. In acest context, au fost facute propuneri cu privire la imbunatatirea Legii nr. 566/2004 pentru stimularea si incurajarea infiintarii de forme asociative. (Ciprian FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.