Economic

Grupul Sorste sustine ca nu concediaza nici un angajat

Eduard Popescu
14 feb 2009 3110 vizualizări
Administratorul Stefan Sobota a tinut sa infirme un zvon despre somajul tehnic al angajatilor u doua treimi din salariati nu locuiesc in Focsani

In contextul in care printre angajati s-a instaurat teama de a nu fi lasati pe drumuri de criza financiara, grupul Sorste din Focsani a tinut sa infirme varianta concedierilor colective, chiar daca angajatii primesc o vacanta neasteptata de o saptamina. «Angajatii firmei noastre vor beneficia de citeva zile de concediu, lucru obisnuit in industria confectiilor la trecerea de la un sezon la altul», se arata in comunicatul de presa al grupului. Stefan Sobota, administratorul suedez al grupului Sorste, se declara chiar interesat de angajare de forta de munca pentru ca, dupa cum sustine, are in portofoliu «clienti vechi cu cerinte mari». In urma unor zvonuri conform carora muncitorii vor fi trimisi in somaj tehnic, oficialul companiei a trimis presei un comunicat in care infirma existenta problemelor de natura financiara in societatea pe care o conduce. Grupul Artifex - Sorste are in prezent 2.500 de angajati dintre care aproximativ 500 sint adusi in fiecare dimineata de cursa feroviara Rimnicu Sarat "" Focsani, inchiriata special, dupa ce fabrica din orasul buzoian a fost restructurata. «Noi avem nevoie de muncitori si nu gasim, 2/3 din persoanele angajate nu locuiesc in Focsani», sustine Sobota. «Eu nu dau oamenii in somaj tehnic. In aceasta meserie nu exista somaj tehnic, ori muncesti, ori dai faliment!» raspunde si senatorul Sorina Placinta, cealalta jumatate a grupului. Chiar daca muncitorii nu sint de acord cu pauza propusa de conducere, se conformeaza. Cu toate ca aceasta vacanta fortata nu are precedent pina acum, sefii de la Sorste motiveaza ca fiind un lucru obisnuit. Stefan Sobota sa asigurari ca firma are clienti stabili, care doresc lucru de calitate, motiv pentru care va investi in continuare in resursele umane. De precizat ca industria confectiilor detine in Vrancea cea mai mare pondere, cu 10.000 de angajati, grupul Sorste fiind in topul angajatorilor. (Eduard POPESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.