Economic

Fondurile europene, vinate de IMM-urile vrincene

Daniel Garleanu
9 feb 2009 1311 vizualizări
Primele 22 de contracte au fost semnate vineri u o societate vrinceana s-a numarat printre cele norocoase, insa alte firme asteapta finantarea

La programele cu finantare europeana e din ce in ce mai mare inghesuiala. Vineri, 6 februarie, la sediul Ministerului IMM-urilor, Comertului si Mediului de Afaceri (MIMMCMA) au fost semnate primele 22 de contracte - din totalul de 175 "" de catre firmele care au cistigat fonduri structurale in cadrul Programului Operational Sectorial: Cresterea Competitivitatii Economice. Cele 22 proiecte semnate sint cuprinse in schema de finantare lansata pe 31 martie 2008. Programul POS CCE este unul dintre cele sapte programe operationale sectoriale, instrumente pentru realizarea prioritatilor trasate prin Cadrul Strategic National de Referinta si prin Planul National de Dezvoltare 2007 "" 2013. Pina in acest moment au fost depuse peste 700 de proiecte, numai 175 fiind insa cistigatoare. Semnarea contractelor este o reusita, deoarece in ultimii doi ani Ministerul nu a reusit sa acceseze nici un ban din fonduri europene, iar fara finantare IMM-urile vor supravietui cu greu crizei financiare. Printre cele 22 de contracte semnate, unul este al unei societati vrincene, respectiv SC AG Grupinstal SRL in vederea achizitionarii de utilaje performante pentru cresterea competitivitatii. Pe lista extinsa se regasesc alte sapte IMM-uri din Vrancea, respectiv Balcanic Prod SRL, Balcanic Bopp SRL, Rom Consil Grup SRL, Plast Design SRL, Conbeta SRL, Igni Comex SRL si Promilen SRL. în 2008, ministerul a lansat cinci apeluri de proiecte pentru IMM-uri, cu un buget total de 106,74 milioane de Euro. "în cadrul celor cinci apeluri vor fi finantate peste 500 de intreprinderi mici si mijlocii ale caror dosare se afla in evaluare, procesul urmind st se incheie pina la sfirsitul lunii martie", ne-a declarat secretarul de stat Maria Parcalabescu. în ceea ce priveste investitiile mari, secretarul de stat a declarat ca "in prezent se selecteaza compania care va face evaluarea tehnico-financiara, termenul fixat pentru luna martie in vederea finalizarii evaluarii nefiind afectat cu nimic, deoarece nu sint foarte multe proiecte. Din primele etape ale evaluării au rămas in jur de 200 de dosare". (Daniel GIRLEANU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.