Economic

Masurile anti-criza, pe masa patronatelor

Daniel Garleanu
6 feb 2009 1028 vizualizări
Ion Roman a semnalat ca 14 din cele 20 de masuri anti-criza propuse de IMM-uri au fost adoptate de Guvern

Solutiile propuse de IMM-uri pentru depasirea crizei au fost prezentate ieri de catre reprezentantii Patronatului Intreprinderilor Mici si Mijlocii (PIMM) Vrancea. "Nu a stiut nimeni cum se serveste aceasta criza, la micul dejun, la prinz sau la cina. Am facut 20 de masuri anti-criza din care s-au aprobat, spre surprinderea noastra, 14", spune Ion Roman despre proiectul prezentat la Guvern. Printre cele 14 prioritati ale PIMM Vrancea s-au numarat: scutirea de impozit pentru profitul reinvestit, reducerea taxelor si impozitelor, acces nebirocratic la fondurile structurale, credite avantajoase, reducerea personalului din institutiile de stat, eliminarea controalelor abuzive in firme, precum si interzicerea blocarii conturilor firmelor la banci, in mod abuziv. "In constructii, problema este ca nu se mai dau credite si atunci, oamenii, chiar daca si-au propus sa construiasca, nu pot. Problema cu muncitorii a inceput sa se rezolve cit de cit pentru ca ne ajuta si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca", a sustinut omul de afaceri Laurentiu Pantus. Ion Roman spera in schimbarea mentalitatii organelor de control dar si in inscrierea in Patronat a cit mai multor firme. Astfel, pentru micro intreprinderi, taxa este 25 de lei pe an, pentru intreprinderile mici 50 de lei, iar pentru intreprinderi mijlocii taxa este de 75 de lei. Avantajele sint prezentarea problemelor in mod organizat, posibilitatea de parteneriat pentru dezvoltarea afacerilor, dar si schimburi de experienta pe domenii de activitate. In prezent sint 250 de membri organizati pe opt domenii, iar PIMM le reprezinta interesele la Prefectura, Casa de Sanatate, AJOFM, Inspectoratul Scolar Judetean, Directia Muncii si Inspectoratul Teritorial de Munca. La intilnirea de ieri au fost prezenti reprezentanti din sectoarele de alimentatie publica, constructii, confectii, scoli de soferi, dar si presedintele IMM Odobesti, Viorel Danaila. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.