Economic

Masina anului 2009 in Europa, lansata si la Focsani

Dan Chiriac
27 ian 2009 1266 vizualizări
Opel Insignia a fost declarata masina anului de un juriu format din jurnalisti din 23 de tari

Modelul Opel Insignia, masina anului 2009 in Romania si Europa, a fost prezentata oficial aseara si la Focsani. In prezenta subprefectului Manole Merchea, a unor sefi de institutii si oameni de afaceri, Opel Insignia a reusit sa ia ochii asistentei. Opel Insignia a fost desemnata masina anului 2009 de un juriu format din jurnalisti din 23 de tari, acestia recunoscind autovehiculul de clasa medie ca fiind unul cu adevarat revolutionar pentru aceasta marca. Acestia au ales Insignia dintr-un numar de 39 de concurenti inscrisi in competitia din acest an. 20 de jurnalisti au plasat Insignia pe primul loc. Pentru acest clasament s-au luat in considerare criterii precum designul, siguranta, manevrabilitatea si performanta. Prin cistigarea premiului, Insignia devine al treilea model Opel care a cistigat acest premiu dupa Kadett in 1985 si Omega, doi ani mai tirziu. Mai mult, acesta este primul sedan de clasa medie care a cistigat premiul din anul 1998. De asemenea, Opel Insignia a primit titlul de Masina "Managerului anului 2009" de la revista Top Gear. Noul model are nu mai putin de sapte motorizari, dintre care trei diesel si patru pe benzina. Una dintre primele inovatii tehnice vine din partea farurilor adaptive. Acestea ofera noua configuratii unice de lumini fiecare fiind dezvoltata pentru o situatie specifica de drum. A doua inovatie a modelului este cel de-al treilea ochi al soferului. O camera montata in spatele oglinzii monitorizeaza indicatorii de viteza si de depasire pe care le afiseaza apoi pe ecranul computerului de bord. Cu cele sase airbag-uri prevazute ca dotare standard si airbag-urile laterale pentru locurile din spate oferite ca dotare optionala, Insignia asigura un nivel optim de protectie. Directorul de vinzari de la reprezentanta Opel, Ionut Vasiliu, a fost cel care a prezentat asistentei noul model in show room-ul Auto Aiss si a propus un pahar de sampanie la o ocazie speciala. "Pretul unui astfel de model porneste de la 20.000 de euro si ajunge pina la 46.000 euro, in cazul variantei full-full. Pina acum am vindut doua bucati din acest model, in conditiile in care am adus masina de o saptamina. In perioada 26 ianuarie "" 28 februarie vom avea programul "Porti deschise" in cadrul caruia cei interesati pot veni la drive-test pentru a vedea calitatile masinii", a spus Ionut Vasiliu. Consumul urban al modelului Insignia este de 10,7 litri la suta de kilometri, acesta scazind la 6 litri, in extra urban si la 7,7 litri la cel combinat. La sfirsit, modelul Insignia a fost sarbatorit cu un cocktail oferit de Stan Sima, actionarul majoritar al grupului de firme Sima-Bayer, din care face parte si reprezentata Opel, Auto Aiss SRL Focsani, la sediul careia a avut loc evenimentul de ieri. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.