Economic

Someri cu facultate

Daniel Garleanu
21 ian 2009 1439 vizualizări
Femeile scolite isi gasesc mai greu un job in Vrancea

La Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca erau inregistrati in luna decembrie 208 someri cu studii superioare, din care 133 sint femei, semn ca acestea isi gasesc mai greu un job pe masura pregatirii. Situatia somerilor cu diploma de licenta nu este deocamdata ingrijoratoare in judetul Vrancea, deoarece cresterea numarului este nesemnificativa, dupa cum spune directorul institutiei, Marina Dantis. In luna octombrie, 204 persoane cu studii superioare erau incadrate la AJOFM ca someri, din care 129 femei, iar in noiembrie 206, din care tot 129 femei. Astfel, cresterea nu este una semnificativa, tinind cont ca in judet sint oficial 6.677 someri, iar rata somajului este 4.4%, una medie pentru regiunea Moldovei. Cu toate acestea, este de asteptat ca in viitorul apropiat, in urmatoarele doua luni, numarul somerilor sa cresca usor pentru ca 14 firme din judet si-au anutat deja disponibilitatea pentru concediere de personal in conditiile crizei financiare care isi face simtita prezenta si in judetul nostru. Pentru lunile ianuarie si februarie, 255 de persoane urmeaza sa fie afectate de deciziile patronilor de a restringe cheltuielile cu personalul din domenii precum constructii, agricultura si servicii. Salariatii care fac obiectul acestor reduceri de personal vor beneficia de servicii de preconcediere, cum ar fi informatii privind legislatia in vigoare sau locurile de munca vacante in judet dar si strainatate, prin reteaua Eures, portalul mobilitatii europene pentru ocuparea fortei de munca. Un sondaj on line, efectuat ieri pe site-ul Ziarului de Vrancea, arata ca multi vrinceni se tem pentru locurile de munca in aceasta perioada de recesiune economica. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.