Economic

Autorizatii de constructie on line

Daniel Garleanu
19 ian 2009 1308 vizualizări
Atit autorizatiile de contructie emise de primarii, cit si anexele documentului vor avea un caracter public, ba mai mult, actele vor fi puse la dispozitia cetatenilor interesati pe pagina de internet a autoritatii locale emitente sau vor fi afisate la sediile institutiilor, dupa cum a hotarit recent Executivul printr-o ordonanta de urgenta.

Prin actul normativ, Guvernul a mai adus si o serie de modificari in ceea ce priveste autorizatiile. Astfel, sintagma "proiect" este inlocuita cu cea de "documentatie tehnica" (prescurtata "D.T."), iar termenul de "autorizatie" este redefinit ca fiind "actul final de autoritate al administratiei publice locale pe baza caruia este permisa executarea lucrarilor de constructii". Guvernul reaminteste ca autorizatia este actul care se elibereaza dupa certificatul de urbanism, evaluarea initiala a investitiei si notificarea de catre solicitant a autoritatii locale cu privire la mentinerea cererii pentru autorizarea executarii lucrarilor de constructii si elaborarea documentatiei tehnice. Ritmul emiterii de autorizatii de constructie a scazut in ultimele luni ca efect al crizei financiare care afecteaza si tara noastra. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.