Economic

Soarta taxei auto decisa azi

Dan Chiriac
16 ian 2009 1038 vizualizări
Indiferent de decizie, vor exista nemultumiti

Comisia Europeana a trimis o notificare Ministerului Mediului prin care atrage atentia ca actuala formula a taxei auto incalca legislatia Uniunii Europene. In zilele urmatoare, oficialii de la Mediu vor formula un raspuns la concluziile emise de Comisia Europeana. La sfirsitul anului trecut, printr-o ordonantaa de urgenta, Guvernul a triplat taxa de poluare pentru automobilele second hand de import, in incercarea de a sustine industria auto din Romania, confruntata cu scaderi dramatice ale vinzarilor, incepind de la mijlocul anului trecut. Decizia a nascut valuri de proteste in toata tara, unde proprietarii de masini second-hand, neinmatriculate in Romania, au ajuns sa blocheze soselele. In Focsani, sensul giratoriul de la bariera Marasesti si drumul european 85 au fost blocate timp de o ora de catre soferii nemultumiti de triplarea taxei. Dupa formarea noului guvern, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat ca vrea sa suspende taxa, dar o decizie definitiva a fost aminata pina azi, la sedinta de guvern. Posibilitatea ca taxa de poluare sa revina la valoarea initiala a stirnit un val de proteste din partea muncitorilor de la Uzinele Dacia. Acestia sint in pericol de concediere daca vinzarile autoturismelor Dacia nu vor reveni pe linia de plutire pina in primavara. De citeva luni, uzina de la Mioveni lucreaza in pierdere si a fost nevoita sa-si inchida portile pentru mai multe zile, pentru a nu produce in gol. (Dan CHIRIAC)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.