Economic

Taranii trebuie sa se inregistreze ca vinzatori de lapte si oua

Ciprian Fânaru
10 ian 2009 1474 vizualizări
Taranii care vind lapte, oua sau peste în piete vor fi informati ca nu mai pot comercializa produsele daca nu sint înregistrati la directiile sanitare veterinare pina în luna februarie, iar dupa aceasta data vor fi aplicate amenzi.

Ei trebuie sa se supuna unui ordin al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), care a intrat in vigoare la 1 ianuarie. Ordinul mentioneaza ca taranii pot sa vinda aceste produse in anumite cantitati, stabilite in functie de tipul alimentelor. Astfel, taranii pot comercializa lapte crud conform cotei de lapte care le este alocata, pina la 300 de kilograme de peste proaspat capturat in mare sau 50 de kilograme de peste de apa dulce in cazul unui singur transport, carne de pasare de la ferme cu pina la 2.000 de capete si oua provenind de la ferme de cel mult 50 de gaini. Seful Autoritatii, Radu Roatis, spune ca vor fi distribuite catre micii producatori brosuri si ghiduri de informare cu privire la acest ordin, explicind ca intelege situatia taranilor care nu au acces la internet si nu au de unde sa se informeze cu ultimele reglementari intrate in vigoare. (C. FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739398 zile, 3 ore, 39 minute, 48 secunde
Dupa principiul "ardel pe taran" au mai inventat o dare. Daca se aplica legea respectiva in spiritul si litera ei atunci totul este OK. Dar se vor gasi portite pentru "mulgerea" taranului. Dupa citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.