Economic

Cazierul fiscal se elibereaza la Focsani si Adjud

Daniel Garleanu
6 ian 2009 3125 vizualizări
Cazierul se poate obtine de la 1 ianuarie si de la administratiile fiinanciare municipale din judet u documentul se elibereaza pe loc, contra unei sume de 20 de lei si este valabil 30 de zile

Certificatul de cazier fiscal se poate elibera de la 1 ianuarie 2009 nu numai de catre Finantele Publice judetene, ci si de administratiile financiare municipale, dupa cum informeaza Ministerul Finantelor Publice. Ca urmare a intrarii in vigoare a legii privind organizarea si functionarea cazierului fiscal, acestea devin unitati teritoriale competente pentru gestionarea cazierului fiscal. Practic, contribuabilii vrinceni pot obtine aceste documente atit de la Directia Generala a Finantelor Publice Vrancea, de la Administratia Financiara Focsani, cit si de la Administratia Financiara Municipala Adjud, care au arondate mai multe localitati limitrofe. In continuare, contribuabilii din orasele mici pot apela la nivelul judetului pentru a obtine aceste documente. Cazierul fiscal a fost introdus ca mijloc de evidenta si urmarire a disciplinei financiare a contribuabililor, in scopul prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, dar si pentru un mai bun control al administrarii impozitelor si taxelor datorate bugetului de stat. Cazierul fiscal tine evidenta atit persoanelor fizice cit si juridice, precum si a asociatilor, actionarilor si reprezentantilor legali ai persoanelor juridice, care au savirsit fapte sanctionate de legile financiare, vamale, precum si cele care privesc disciplina financiara. Infiintarea societatilor comerciale, solicitarea inscrierii asociatilor, autorizarea exercitarii unei activitati independente, cesiunea partilor sociale sau numirea de noi reprezentanti legali sint doar citeva situatii in care intocmirea certificatului de cazier fiscal este obligatorie. Actul este valabil 30 de zile de la data emiterii si se elibereaza de indata, dupa achitarea taxei de 20 de lei. "Contribuabilii care figureaza in evidenta cazierului fiscal pot cere rectificarea datelor inscrise, daca acestea nu corespund situatiei reale ori inregistrarea lor nu s-a facut cu respectarea dispozitiilor legale. Cererea de rectificare, insotita de acte doveditoare, se adreseaza unitatii fiscale care a emis certificatul de cazier fiscal. Organele fiscale vor comunica contribuabililor modul de solutionare a cererii de rectificare in termen de 30 de zile de la data depunerii acesteia. Organele fiscale sint obligate sa verifice sustinerile contribuabililor si daca acestea constata ca in cazierul fiscal s-a facut o inregistrare gresita, iau masuri de rectificare a datelor si comunica sau elibereaza un nou certificat de cazier fiscal in locul celui contestat", declara purtatorul de cuvint al Directiei Generale a Finantelor Publice, Gena Hutanu. De asemenea, sint acceptate si contestatii in termen de 30 de zile de la respingerea cererii de rectificare, ce vor fi solutionate in justitie, la Sectia de Contencios Administrativ. în caz de admitere a contestatiei, cazierul fiscal va fi rectificat. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.