Economic

Greva la Romseh Tools

Ziarul de Vrancea
24 dec 2008 2380 vizualizări
Oamenii au protestat pentru ca nu si-au primit lefurile pe noiembrie

Muncitorii de la Romseh Tools din Focsani au protestat ieri in curtea unitatii, nemultumiti ca nu si-au primit salariile la timp. Angajatii au refuzat sa munceasca pentru citeva ore deoarece nu si-au primit drepturile salariale pentru luna noiembrie, desi data scadenta este 25 ale lunii. Avind in vedere ca luna aceasta ziua de salariu coincide cu Craciunul, zi libera pentru majoritatea salariatilor, iar pe 24 bancile au program redus de lucru, muncitorii au intrat in panica in momentul in care ziua de 23 nu le-a adus drepturile salariale. Din cei aproximativ 180 de angajati, 40 au decis chiar sa protesteze in curte. Unul dintre acestia este Maricel Gheorghita, care lucreaza de trei ani la Romseh Tools. "Pina in data de 23 decembrie noi, angajatii, nu ne-am primit banii pe luna noiembrie. Sintem singurii din Focsani care n-au primit banii pentru aceasta luna. Avind in vedere ca sintem in decembrie si sint sarbatorile ar fi trebuit sa primim ca si ceilalti muncitori un avans. Sintem nemultumiti ca nu am primit nici un raspuns concret pina acum. Toate raspunsurile sint incerte", spune Maricel Gheorghita. Situatia nu e una noua, se pare ca patronii de la Romseh au mai "uitat" in citeva rinduri sa plateasca personalul, fapt care i-a determinat pe oameni sa-si manifeste public frustrarea. Este de apreciat faptul ca oamenii au incropit un protest cu caracter pasnic, chiar in conditiile in care nu li s-a dat nici macar un raspuns privind achitarea salariilor, mai mult decit necesare daca punem la socoteala si venirea sarbatorilor. "Sint angajat din 1973 la matrite. Dupa ce ca ne dau bani putini, nici nu ii primim la timp. Sintem oameni batrini majoritatea si avem nevoie de bani. De o ora stam afara si nu primim nici un raspuns. Sintem nemultumiti ca nu ne-am primit salariile", ne-a spus si Lica Apostu. In urma protestului spontan, patronii au facut o sedinta cu sefii de sectii pentru a discuta aceasta problema si au pus situatia pe seama crizei de lichiditati. Pina la ora inchiderii editiei situatia angajatilor de la fosta Romseh nu fusese inca transata. Atit patronii cit si directorii executivi au refuzat sa discute aceasta problema cu presa. Contactat telefonic, directorul executiv Dumitru Adjudeanu nu a dorit sa raspunda. Romseh Tools are un colectiv format din 180 de angajati si exporta 70% din produse din gama scule aschietoare, accesorii pentru masini-unelte si aparatura hidraulica. In 2001, Romseh Tools, firma controlata de omul de afaceri Valica Epure, a preluat activitatea de la fosta Romseh Focsani, firma de traditie infiintata in 1971. (R. MANOLACHE, C. FANARU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 20 ore, 9 minute, 27 secunde
NU LE DAU BANII LA OAMENI...DAR II BAGA IN CLUBUL APOLLO..UNDE SE FUMEAZA SI..NISTE HOTI CU TOTII..CROITORU SI CU IEPURE
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.