Economic

Firmele isi pot califica mai usor angajatii

Iulia Nicolaie
18 dec 2008 1122 vizualizări
Tot mai multe firme ofera instruire pe bani europeni

Reprezentantii societatii Marcip Com SRL Focsani si-au prezentat rezultatele cu ocazia incheierii proiectului "Formare profesionala continua, factor de dezvoltare economica durabila". Proiectul, avind o durata de 12 luni, a fost finantat cu 51.200 euro prin fonduri PHARE, la care firma a adaugat o contributie proprie de 12.800 euro. De-a lungul unui an au fost calificati 100 de angajati in meseria de timplar universal la firmele Mopaf, Super Trade, Dansan, Gerconf si Mobilux. Scopul programului a fost imbunatatirea nivelului de calificare al angajatilor, cresterea numarului de persoane calificate, dezvoltarea abilitatilor manageriale, dar si imbunatatirea capacitatilor beneficiarilor de a lucra in parteneriat. Conferinta de incheiere a proiectului a avut loc ieri, cind invitatii au putut afla in premiera ca Marcip Com SRL s-a clasat pe locul I in Top Romania la intreprinderi mici din Vrancea. Si directorul Agentiei Judetene de Ocupare a Fortei de Munca, Marina Dantis, si-a prezentat admiratia pentru reusita proiectului, adaugind ca piata are nevoie de personal calificat. "Este de apreciat buna intentie si riscul de a intra ca pionieri pe piata. Sint rezultate bune, dar colaborarea a fost cam greoaie din cauza birocratiei. Va multumim ca sinteti prezenti in piata si va dorim viata lunga", a declarat directorul Marina Dantis. Firmele vrincene isi pot califica angajatii la sediul Scolii Postliceale Sanitare "Vasile Alecsandri" Focsani sau chiar la sediul firmei lor. Cursurile, care dureaza citeva luni, sint organizate pe grupe si costa intre 700 si 900 de lei. Firma Marcip, administrata de consilierul judetean Constantina Negoita, ofera cursuri de calificare pentru instalatori, maseuri, coafeze, bucatari, manichiuriste, dar si cursuri de igiena. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739392 zile, 15 ore, 23 minute, 42 secunde
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.