Economic

Se anunta vremuri lenoase pentru someri

Ziarul de Vrancea
10 dec 2008 866 vizualizări
Peste 550 de firme vrincene au intrat in faliment anul acesta

Criza financiara va duce la cresterea ratei somajului, care a urcat deja in noiembrie pina la 4,1%, la nivel national, ca urmare a reducerii activitatii in unele sectoare, potrivit datelor facute publice de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca. Potrivit statisticii, ponderea somerilor neindemnizati din totalul somerilor se mentine la un nivel ridicat, de 68,5%. In ciuda tendintei de crestere, in Vrancea, rata somajului se mentine sub media nationala si se invirte in jurul cifrei de 4 %, fata de alte judete unde a atins pragul de 8 %. Fortele de Munca anunta ca si numarul de slujbe disponibile a scazut cu o treime, in contextul crizei economice care afecteaza din ce in ce mai mult si judetul nostru. In Vrancea sint disponibile la ora actuala doar 47 de joburi, fata de cele peste o suta "licitate" adesea in lunile de vara. Potrivit datelor inregistrate de agentiile judetene, desi perioada crizei financiare a determinat restringerea bugetelor de chetuieli pentru imbracaminte, firmele din industria textila au ramas cele care au cele mai multe oferte de angajare. In alte sectoare, cum ar fi constructiile sau imobiliarele, de exemplu, se inregistreaza falimente pe banda rulanta. în perioada ianuarie - noiembrie 2008, ONRC a inregistrat la nivel national 12.308 de falimente, dublu fata de aceeasi perioada a anului trecut, cind au fost raportate 6.782 de falimente. In Vrancea au dat faliment in acest an peste 550 de firme, cu mult peste media nationala. Cele mai afectate sint firmele de comert cu ridicata si amanuntul, constructiile si tranzactiile imobiliarele, dar si activitatile conexe agriculturii.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.