Economic

Frezorii de la Romseh Tools au fost calificati

Daniel Garleanu
29 nov 2008 1291 vizualizări
77 de muncitori de la Stante si Matrite au fost instruiti pe bani europeni Firma care a preluat activitatea de la fosta Romseh Focsani a dus la maturitate proiectul Dezvoltarea resursei umane - prioritate in cadrul strategiei de dezvoltare a SC Romseh Tools SRL care s-a concretizat ieri printr-o conferinta organizata de Mihai Budileanu in calitate de administrator al companiei

Marii absenti ai evenimentului au fost Valica Epure si ginerele sau Marian Croitoru, coordonatorul proiectului finantat de UE in cadrul programului Phare 2005, pe componenta de dezvoltare a resurselor umane. "Ne-am adunat sa constatam ca proiectul s-a incheiat. Programul acesta a fost pentru noi un inceput, in continuare dorim sa apelam la fondurile UE", a spus Mihai Budileanu in deschidere, precizind apoi beneficiile si greutatile intimpinate pe parcurs. In urma derularii proiectului, in perioada 03 ianuarie "" 02 decembrie 2008, au fost calificati si recalificati 57 de angajati in meseria de frezor "" rabotor "" mortezor, iar 20 de angajati din management au fost instruiti ca formatori de competente profesionale. Organizatorii se pling ca aceste meserii nu mai sint la mare cautare in rindul tinerilor si de aceea e nevoie ca un muncitor sa cunoasca mai multe procedee in acelasi timp. "Cel mai greu a fost acceptarea de catre oameni a recalificarii. Romanii au o anumita doza de conservatorism", a precizat Budileanu la capitolul probleme. "Daca nu exista continuitate, acest proiect va deveni o picatura intr-un ocean", a spus si Viorel Grigoriu, responsabil tehnic. In momentul de fata, Romseh Tools are un colectiv format din 180 de angajati si exporta 70% din produse din gama scule aschietoare, accesorii pentru masini-unelte si aparatura hidraulica. "Fiecare dintre noi trebuie sa fie deschis la recalificare si nu sa priveasca asta ca pe o pedeapsa", a incheiat Mihai Budileanu, care s-a declarat multumit de parcursul proiectului. "A fost si pentru noi o noutate, experienta asta ne va ajuta", l-a completat Viorel Grigoriu. Proiectul a costat Romseh Tools 18.600 de euro, iar diferenta de 74.400 euro a venit de la UE. (Daniel GIRLEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.