Economic

Ultimele zile de inscrieri la panouri solare

Iulia Nicolaie
26 nov 2008 1025 vizualizări
Programul de finantare a sistemelor de incalzire cu energie regenerabila are multi solicitanti in judet

Mai sint doar citeva zile pina la finalizarea inscrierilor pentru obtinerea de fonduri nerambursabile necesare folosirii energiei regenerabile solare, eoliene sau geotermale pentru incalzire. Astfel, agentii economici pot primi fonduri de pina la 250.000 lei, in procent de 50 % din valoarea proiectului, in timp ce institutiile de invatamint sau unitatile administrativ-teritoriale primesc o suma mai mare, echivalentul a 80 % din suma totala necesara, dar nu mai mult de 300.000 lei pentru un sistem. In ultimul timp, energia regenerabila a devenit un subiect de mare interes si tinde chiar sa inlocuiasca, desi timid inca la noi, modalitatile clasice de incalzire in speranta reducerii poluarii. "Foarte multi agenti economici si-au aratat interesul de a beneficia de aceste finantari sau de a participa efectiv, ca instalatori", declara ministrul Mediului, Attila Korodi. Si firmele sau institutiile vrincene mai pot depune cereri de finantare pina la data de 28 noiembrie. Pentru a obtine fonduri, dosarele care contin documentatia se depun la Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), iar in data de 20 decembrie va fi publicata lista beneficiarilor. Programul are succes si in Vrancea, dupa cum declara directorul Agentiei pentru Protectia Mediului, Paul Giurca. Totusi, cei care vor sa obtina finantare trebuie sa se duca la Bucuresti pentru a-si depune documentatia. "Din cite am auzit, multi agenti economici din Vrancea au depus sau sint in curs de depunere a dosarelor pentru finantare. Noi nu putem avea o evidenta clara a acestora deoarece datele exacte se afla la Bucuresti, la Adminsitratia Fondului pentru Mediu", spune directorul Paul Giurca. Pentru a beneficia de program, solicitantul trebuie sa indeplineasca numeroase criterii de eligibilitate, printre care detinerea unui spatiu in proprietate sau concesiune, sa aiba cetatenie romana, sa sustina contributia proprie sau sa nu se afle in procedura de dizovare sau lichidare, in cazul firmelor. Si persoanele fizice pot depune documentatia la un instalator validat incepind cu data de 5 ianuarie 2009, pentru a solicita acceptarea in program. (Iulia NICOLAIE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.