Economic

Au venit banii pentru subventia de 200 lei/ha

Doina Ganea
10 nov 2008 777 vizualizări
Multi agricultori vrinceni au primit deja in conturi subventia de 200 de lei pe hectar pentru înfiintarea culturilor de toamna, în limita unei suprafete de 120 de hectare pe ferma.

Potrivit oficialilor Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala suprafata cultivata pentru care s-a solicitat primele subventii de 200 lei/ha este de peste 7.000 de hectare. "De la lansarea programului, in Vrancea am primit deja banii pentru primii 105 beneficiari care administreaza 6.641 de hectare. Suma aferenta acestor solicitari este de 1.328.278 de lei. Din ceea ce am centralizat noi, rezulta ca sint 1.446 de persoane care au depus cereri pentru subventia de 200 de lei, suprafata totala a culturilor pentru care s-a solicitat subventiile fiind de 16.852 de hectare. Din aceasta suprafata 14.140 ha sint cu griu, 2.060 ha cu rapita, 399 ha cu orz si alte culturi 252 de hectare", ne-a precizat purtatorul de cuvint al DADR, Ion Marin. Suma maxima acordata in cazul acestui tip de subventie nu poate depasi, conform H.G. 1153/2008, 7.500 euro pentru fiecare beneficiar, indiferent de suprafata. Dar nici aceasta nu poate fi mai mare de 120 ha. "Societatile care au mai mult de aceasta suprafata, cum ar fi Comcereal SA, care are peste 2.500 ha, nu beneficiaza de subventie decit pentru cele 120 ha care se scad din suprafata totala. Aceste firme nici nu mai pot depune alte cereri pentru alte suprafete detinute. Sa speram ca programul se va derula bine. Pina acum a fost foarte bine, banii i-am primit asa cum ni s-a promis: pe 28 octombrie", a mai precizat inginerul Ion Marin. Termenul limita de depunere a cererilor este 15 noiembrie, a.c.. în baza estimarilor Ministerului Agriculturii, de aceasta schema vor beneficia 435.000 de ferme din tara. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.